Tykkää turkulaisesta! -kampanja kannustaa ystävyyden tekoihin

Helmikuu on kokonaisuudessaan ystävällisyyden kuu

#TykkääTurkulaisesta ystävänpäiväviikon haaste 1 on julkaistu: Tervehdi naapuriasi iloisesti hymyillen. Kuva: Tykkää turkulaisesta.

Tukenasi ry:n koordinoimasta ystävänpäiväviikon somehaastekampanjasta tulee hyvälle mielelle. Tällä viikolla julkaistaan päivittäin haaste ystävällisestä arjen teosta tunnisteella @Tykkaaturkulaisesta.

TURKU. Tykkää turkulaisesta! -toiminta haastaa mukaan tekemään helmikuusta ystävällisyyden kuukautta! Ystävänpäivänä on perinteisesti tapana muistaa ja kiittää läheisiä, mikä on tietysti tärkeää. Mutta todellinen ystävällinen teko on huomioida myös heidät, joista ei ole kuullut pitkään aikaan tai jotka saattavat olla yksinäisiä!

Yksinäisyys ei näy päällepäin, joten on mahdotonta tietää, kuka itsensä yksinäiseksi kokee. Valitettavan monelle se kuitenkin on arkipäivää, joten ystävällisiä tekoja kannattaa viljellä arjessa runsaasti. Tähän kannustaa myös Tykkää turkulaisesta! somehaastekampanja: Tällä viikolla (viikko 7) julkaistaan päivittäin haaste ystävällisestä arjen teosta tunnisteilla @Tykkaaturkulaisesta (Facebook ja Instagram) ja @TykkaaTKU (Twitter).

Ikäihmisten yksinäisyyden valitettavasti koko ajan lisääntyessä lähtee myös Turun vanhusneuvosto mukaan Tykkää turkulaisesta! -toimintaan. Vanhusneuvosto haastaa kaikki turkulaiset ikään katsomatta mukaan vähentämään ikäihmisten yksinäisyyttä! Haasteeseen voit tarttua helposti. Esimerkiksi puhelinsoitto, postikortti tai kirje läheiselle osoittaa, että välität ja ilahduttaa varmasti. Ikääntyneeltä naapurilta voi kysyä ”mitä kuuluu” ja pysähtyä vaihtamaan kuulumisia. Yksinkertaisimmillaan ystävällinen teko on hymy, sillä sen tuoma hyvä mieli tarttuu kauempaakin!

Myös eläkkeelle jääminen voi aiheuttaa yksinäisyyttä. Tukenasi ry:n Senioripysäkillä alkaa maaliskuussa yli 60-vuotiaille Elämäni eläkevuodet -ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen.

Eikä sääkään ole este yhteisliikunnalle Kauppakeskus Skanssin senioreille suunnatuilla kauppakeskuskävelyillä. Kävelyt järjestetään perjantaisin klo 9.30–10.30, kokoontuminen Skanssin 1. kerroksessa, Pelaamon naapurissa. Maksuttomilla kävelyillä liikutaan esteettömästi, ohjatusti ja mukavassa seurassa.

Lapsiperheille oivan mahdollisuuden muiden kohtaamiseen tarjoaa Skappeli kauppakeskus Skanssin 2. kerroksessa. Toimintaa järjestävät Turun ja Kaarinan seurakuntien, Yhteisen Kasvatustyön koulutetut lastenohjaajat eri toimijoiden kanssa. Skappeli on avoinna arkisin ja maksuton ohjelma vaihtelee päivittäin. Esimerkiksi tiistaisin klo 13–15 on luvassa Vauvatreffit, torstaisin klo 10–12 Musaolkkari ja perjantaisin klo 10–12 Liikunnallinen Olkkari. Kaksikielinen Avoin perheolkkari / Familjemys on ohjelmassa maanantaisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 13–15.

Vuodenvaihteessa toteutettu Vaihda Vimmalle -tapahtuma saa jatkoa, kun nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa järjestetään talvilomatoimintaa nuorille.

Tykkää turkulaisesta! -toimintaa koordinoi Tukenasi ry yhdessä Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.

Turun Seutusanomat

 

 

#TykkääTurkulaisesta #GillaÅbobor #LikeUsInTurku

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!