Hallitseva muodostelmaluistelun SM-joukkue valmistautuu kisakauteen

Kaarinan taitoluistelijoiden juniorijoukkue Dream Edges on valmiina puolustamaan mestaruuttaan. Kausi alkaa lokakuussa.

Kaarinan taitoluistelijoiden juniorijoukkue Dream Edges on noussut huimaan menestykseen.

KAARINA. Muodostelmaluistelussa Suomi on yksi kärkimaista ja erityisesti pääkaupunkiseudun joukkueet ovat hallinneet lajia. Viimeisenä kahtena vuotena kaarinalaiset ovat kuitenkin voittaneet SM-kisat ja siten yllättäneet muut nopealla kehityksellään ja omaperäisillä kisaohjelmillaan.

Odotukset lokakuussa käynnistyvälle kisakaudelle ovat suuret.

Joukkueen tavoitteena on säilyttää asemansa junioreiden Suomen ykkösjoukkueena ja sen myötä saavuttaa MM-edustuspaikka, joita Suomelle on tarjolla kaksi. Kausi on lähtenyt käyntiin työntäyteisesti, mutta oikein hyvällä fiiliksellä, Dream Edgesin valmentaja Siiri Eskelinen kertoo.

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto, jossa ohjelmasuoritus luistellaan mahdollisimman yhtenäisesti erilaisia elementtejä yhdistellen. Juniorijoukkueet kilpailevat sekä lyhyt- että vapaaohjelmalla, joihin kuuluu myös näyttäviä ryhmänostoja. Tällä hetkellä joukkue hioo ja viimeistelee ohjelmiaan.

Huippu-urheilua ja taidetta

Lajissa kiehtoo vaativan kilpaurheilun yhdistyminen taiteeseen musiikin, liikkeen ja puvustuksen muodostamana kokonaisuutena.

Lyhytohjelman teemana on Addiktio, ja ohjelma on tehty Tubular Bellsin orkesterisovitukseen, joka on musiikkina voimakas ja vaativa. Ohjelma kuvaa addiktion pyörteissä kamppailevan ihmisen tunnetiloja. Vapaaohjelman teemana on Stonehenge, jossa mystinen rakennelma herätetään henkiin, Eskelinen kuvailee.

Aiempien kausien tapaan pyrimme rikkomaan ohjelmissa omia rajojamme sekä kokeilemaan uutta. Vaatimustasoa on nostettu jokaisella osa-alueella ja ohjelmat haastavat luistelijat niin musiikkivalinnoillaan kuin valituilla elementeillään, hän jatkaa.

Luistelijat pääosin oman seuran kasvatteja

Tällä kaudella Dream Edges koostuu 21 luistelijasta, joista kisaohjelmassa on jäällä kerrallaan 16 luistelijaa. Iältään tytöt ovat 14–19-vuotiaita, ja lähes kaikki heistä ovat seuran omia kasvatteja. Suurin osa joukkueen luistelijoista asuu Kaarinassa tai Piikkiössä. Tällä kaudella Dreameihin pyrki ja hyväksyttiin myös yksi helsinkiläinen luistelija. Joukkue treenaa noin 20 tuntia viikossa, lisäksi harjoitusta kertyy kolmelta intensiiviseltä leiriltä. Luistelijat ovat todella kovakuntoisia.

Tässä lajissa parasta on joukkue, josta tulee kiinteä porukka. Treenaaminen on palkitsevaa, kun tähtäämme kohti yhteisiä tavoitteita. Kaikkein hienoin tunne on se, kun astuu kisajäälle ja aistii yleisön odotuksen ja kannustuksen, joukkueen kapteeni Viivi Rannikko kertoo.

Viivi on lukiolainen ja luistelee neljättä kauttaan Dreameissä. Kaikkiaan hän on luistellut jo 14 vuoden ajan. Koulu sujuu hyvin, vaikka lukio teettää paljon töitä ja kisamatkat edellyttävät myös poissaoloja.

Luistelu on ollut niin pitkään osa elämääni, että olen tottunut aikatauluttamaan ja jakamaan koulutyön määrää eri päiville. Myös kavereita ehtii kyllä nähdä, ja joskus on tärkeää ihan vain levätä.

Arja-Leena Paavola