Useita rattijuoppoja Turun seudulla

Poliisi tutkii Raisiossa tapahtunutta, epäiltyä henkirikosta. Kuva: Seutusanomien kuva-arkisto.

POLIISILTA. Lounais-Suomen poliisilla riitti töitä viikonloppuna rattijuoppojen pysäyttämisessä.

Turussa poliisipartio sai sunnuntaina kello 3.40 ilmoituksen, että Orikedolla sijaitsevan huoltoaseman pihalla on henkilöauto ajanut penkkaan. Ilmoittaja epäili kuljettajan ajo-kuntoa. Poliisipartion tullessa paikalle oli etumatkustajan paikalla istunut vuonna 1979 syntynyt mies. Mies väitti kuljettajan poistuneen autosta. Paikkatutkinnan perusteella oli kuitenkin syytä epäillä ns. matkustajan kertomusta. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometrin tulokseksi 1,04 mg/l. Mies myönsi lopuksi ajaneensa autoa. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio pysäytti niinikään sunnuntaina kello 2.06 henkilöauton Ratapihankadulla kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Vuonna 1983 syntynyt mies puhalsi poliisin seulonta-alkometrin tulokseksi 0 mg/l. Ajo-oikeudettomalle miehelle tehtiin myös huumausainepikatesti. Testi oli positiivinen, joten miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi epäilee, että vuonna 1967 syntynyt ulkomaalainen mies kuljetti päihtyneenä täysperävaunurekkaa Naantalissa. Mies oli lauantaina kello 21.00 ajanut ojaan Aholankadulla. Hän yritti peruuttaa kuorma-autoa osuen kuitenkin takana olleeseen henkilöautoon ja mahdollisesti myös toiseen henkilöautoon. Kuljettaja puhalsi poliisipartion suorittamassa seulonta-alkometrikokeessa 1,25 mg/l. Hän kiisti ajaneensa kuorma-autoa ja kertoi ainoastaan nukkuneensa siellä. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi sai lauantaina kello 11.00 ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta Kaarinan Varastomiehenkadulla. Ensimmäisenä paikalle saapunut rikostutkinnan partio löysi kyseisen ajoneuvon. Kuljettajan paikalla istui vuonna 1969 syntynyt mies. Mies myönsi ajaneensa autoa. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometrin tulokseksi 0,93 mg/l. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.