Kyläkauppa palaa Askaisiin ja tuo mukanaan myös kahvilan ja baarin

MASKU. Askaisten keskustassa oleva vanha Osuuspankin rakennus on kovaa vauhtia muuttumassa autiotalosta kylän uudeksi palvelukeskittymäksi. Paikallinen yrittäjäpariskunta Rami ja Sanna Käkönen hankkivat vanhan pankkikiinteistön omistukseensa ja kunnostavat sitä tulevan kauppiaan kanssa parhaillaan päivittäistavarakaupaksi, lounaskahvilaksi ja pienimuotoiseksi ruokaravintolaksi.

Myös kauppias avattavaan Tarmolähikauppaan löytyy Askaisista. Maria Lindström ryhtyy vetämään Askaisten Ritarituvaksi ristittyä kyläkauppaa.

Pitkäaikainen toiveeni on ollut pyörittää omalla kotikylällä kyläkauppaa ja luoda tänne kyläläisten yhteinen kohtaamispaikka, jossa voi tehdä päivittäiset ostokset ja nauttia vaikkapa hyvän lounaan tai tulla kavereiden kanssa viettämään iltaa. Haluaisinkin, että Ritarituvasta tulee koko Askaisten yhteinen juttu, joten olen pyrkinyt herkällä korvalla kuuntelemaan kyläläisten toiveita kaupan suhteen, kauppias Maria Lindström sanoo.

Samassa kiinteistössä aloittaa myös paikallinen kauneus- ja hyvinvointiyrittäjä Heli Lehtinen, jonka valikoimista löytyvät jalkahoidot, hieronnat sekä kosmetologin palvelut. Myöhemmin suunnitelmissa on laajentaa toimintaa entisestään, sillä kiinteistö sekä sen pihamaa ja sijainti Askaisten torin yhteydessä soveltuu yrittäjien mielestä erinomaisesti esimerkiksi kesätapahtumien järjestämiseen Saariston rengastien varrella.

Näillä näkymin Askaisten Ritarituvan avajaisia päästään viettämään vielä toukokuun aikana.

Askainen on todella elävä kylä ja täällä tehdään paljon asioita yhdessä. Siksi on hienoa, että meillä on mahdollisuus olla mukana elävöittämässä kotikyläämme. Pitää nyt vain toivoa, että paikalliset löytävät kaupan ja saadaan nämä palvelut pysymään kylällä, kommentoi kiinteistön uusi omistaja Rami Käkönen.