Kolumni: Yhteistyöllä tulevaa kohti Paimiossa


KOLUMNI. Vuodessa on 365 yötä. Yksi niistä on ihan erityinen. Uuden vuoden yö kääntää vuosilukua yhtä suuremmaksi. Samaan aikaan, kun monikaan asia ei muutu, teemme lupauksia ja saamme uuden mahdollisuuden. Voimme päättää tehdä alkavasta vuodesta paremman kuin edeltäjänsä.

Tämän vuoden alkaessa minä otin vastaan uuden tehtävän Paimion Yrittäjät ry:n puheenjohtajana. Tehtäväni on ennen kaikkea jakaa tehtäviä, koordinoida kokonaisuutta ja olla yhteyksissä moniin suuntiin. Yhteistyö onkin minulle sydämen asia. Moni on yksinään ihan hyvä, mutta vasta yhdessä tekemällä syntyy niitä huikeita ja ikimuistettavia juttuja. Kaikkea voi tehdä yhdessä ja yhteistyö on kaikki!

Tehtävien jakaminen on loppujen lopuksi sitä, että asiat hoidetaan yhdessä. Kun kokonaisuudet on koordinoitu hyvin, on kaikille osasille tekijänsä ja homma hoidetaan hallitusti yhdessä kuntoon. Mitä enemmän olemme yhteyksissä eri toimijoiden kanssa, sitä enemmän meillä on ihmisiä, joiden kanssa huomaamme tekevämme asioita yhdessä. 

Paimio on upea kaupunki tehdä yhdessä. Yrittäjäyhdistyksessä mietimme jatkuvasti lisää keinoja, miten yritykset ja yrittäjät voisivat tehdä yhteistyötä keskenään, niin ”bisneksessä” kuin vapaa-ajallaankin.

Paimion kaupunki on yrittäjäyhdistykselle ehdottomasti isoin yhteistyökumppani. Kaupungin johdon, päättäjien ja virkamiesten kanssa tapaamme säännöllisesti, toteutamme yhdessä tapahtumia, mietimme ratkaisuja havaittuihin ongelmiin ja suunnittelemme tulevaa. Vuoropuhelu kaupungin ja Yrittäjien välillä on Paimiossa mutkatonta, mikä on hyvä pohja yhä tiiviimmälle yhteistyölle.

Yhteistyön tekemisessä yksi tärkeimmistä asioista on avoimuus ja läpinäkyvyys. Yrittäjien puheenjohtajana haluan tehdä yhdistyksemme toiminnasta entistä helpommin lähestyttävää, ulospäin näkyvämpää ja jäsenille yhä kannattavampaa myös paikallisesti. Uskon, että mitä paremmin eri sektorit, kaupunki, yrittäjät ja yhdistykset tuntevat toisensa, sitä helpompaa yhteistyö on. Kaikki taatusti haluavat tehdä hyvää kaupungillemme, joten kun tunnemme toistemme erityisosaamiset, saamme yhdessä enemmän aikaan emmekä tee turhaan päällekkäisiä projekteja. 

Paimio on juuri täydellisen kokoinen kaupunki. Täällä on paljon erityyppisiä aktiivisia yhdistyksiä ja toimijoita ja ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Yrittäjäyhdistyksemme on lähivuosina tehnyt yhteistyötä myös muiden yhdistysten kanssa ja tätä jatketaan tulevaisuudessakin. Innostus ja tekemisen meininki on tarttuvaa ja asiat menevät mukavasti eteenpäin isommalla joukolla. Toisinaan matkalla on vastassa mutkia, kuoppia ja monenlaisia haasteita, mutta niistä selvitään, kun kaikilla on yhteinen päämäärä, entistä parempi Paimio.

Salla Axelin

Paimion Yrittäjien puheenjohtaja