Naantalin satamassa alkaa raideliikenne tänään

Järveläntien tasoristeys Naantalissa. Kuva: Ari-Pekka Lanne.

NAANTALI. Tavaraliikenne käynnistyy Naantalin satamaan johtavalla rautatiellä maanantaina 13. helmikuuta. Alueella liikkuvien on syytä noudattaa tarkkaavaisuutta tasoristeyksissä ja rautatiealueella. Museojuna vierailee myös satamassa 26.2.

Naantalin satamaan johtava rautatieyhteys on saamassa vuosien tauon jälkeen liikennettä. Tavaraliikenne alkaa viikolla 7, jolloin liikenne kulkee Raisio–Naantalin ratayhteyden kautta ja siitä edelleen sataman raidetta pitkin Suomen Viljava Oy:lle saakka.

Tämänhetkisen tiedon mukaan liikenne jatkuu viikoittain maaliskuun puoliväliin saakka ja liikenne on mahdollista jatkossakin. Alkuvaiheessa Suomen Viljava Oy:n mukaan liikenne tulee painottumaan alkuviikon päiviin. Naantalin sataman raiteella on ollut viimeksi säännöllistä liikennettä 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen raidetta on pidetty kunnossa sataman ja teollisuuden mahdollista tulevaa tarvetta varten.

Tarkkaavaisuutta liikenteeseen

Tasoristeyksissä noudatettava varovaisuutta ja rautatiealueella liikkuminen on vaarallista.

– Junaliikenteen puuttuessa rautatie on muodostunut oikotieksi ja ulkoilureitiksi keskustan ja sataman välillä, toteaa Jukka Kylmäoja Naantalin Satamasta.

Satama pyytää noudattamaan erityistä tarkkaavaisuutta junaliikenteen alkamisen takia. Satama painottaa, että liikkuminen rautatiealueella on vaarallista ja lain mukaan rangaistavaa, muualla kuin rautatien ylittämiseen tarkoitetuissa ja erikseen merkityissä paikoissa.

Höyryveturi Ukko-Pekka vierailee 26.2.

Rahtiliikenteen lisäksi myös museojuna höyryveturi Ukko-Pekka saapuu Naantaliin sunnuntaina 26. helmikuuta.

Höyryveturimatkat 1009 Oy:n omistama Höyryveturi Ukko-Pekka ajaa yleisöajoja Turun seudulla. Höyryveturi Ukko-Pekan vetämä museojuna on saapumassa aikataulunsa mukaan Naantalin satamaan 26.2. klo 9.30. Museojuna kävi viimeksi joulukuussa Naantalin ratapihalla.

– Höyryveturin vierailut Naantalissa ovat mahdollisia jatkossakin, kertoo Marko Hakanpää.

TSS