Ilmakuvaus avuksi Itämeren dokumentointiin

Saaristomerellä ilmakuvausyhtiö 110th Street Productions kuvasi viime kesänä Paraisten Nauvon aluetta. Kuva: 110th Street Productions.

110th Street Productions ja Baltic Sea Action Group yhteistyöhön Itämeri-sitoumuksella.

VESIENSUOJELU. Ilmakuvausyhtiö 110th Street Productions on tehnyt vuoden 2019 loppuun asti voimassa olevan Itämeri-sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille (BSAG).
110th Street production lahjoittaa säätiön kuvapankkiin ilmakuvia ja videomateriaaleja Itämeren alueelta ja sitoutuu toteuttamaan yhdessä valittavan tärkeän Itämeri-kohteen dokumentointia eri vuodenaikoina.

Viime kesän aikana yhtiö kuvasi Itämeren kohteita muun muassa Saaristomeren, Perämeren ja Suomenlahden alueilla. Ilmakuvia ja -videomateriaaleja syntyi monipuolisesti ja alkuvuodelle rakentui sopiva hetki aloittaa yhteistyö ja lahjoittaa materiaalit säätiön käyttöön.

Kaikki lahjoitetut kuvat ja videot ovat tuoreita kesän 2016 aikana tuotettuja.

– Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta. Itämeren pelastamisen aika on nyt,
toimenpiteitä ei pidä enempää viivyttää. Kehitämme yhteistyötä ja toivomme ottavamme
merkittäviä askelia Itämeren hyvinvoinnin edistämiseksi, toteavat yhtiön edustajat Mika Lehtinen ja Janne Nikkarila.

110th street sitoutuu dokumentoimaan yhtä yhdessä valittua Itämeren arvokasta  kohdetta eri vuodenaikoina.

– Tällä saamme vaikuttavalla tavalla esiin meren muuttuvan tilan. Eri näkökulma tuttunakin pidettyyn maisemaan voi herättää toimimaan, BSAG:n asiamies Mathias Bergman kommentoi tyytyväisenä.
– Ideaalitilanteessa dokumentoitava paikka voidaan valita niin, että se tukee tutkimusta ja ympäristön seurantaa, Bergman jatkaa.

TSS