VG-62 Edari nappasi voiton HCIK Kaarinalta lauantaina Naantalissa

VG-62–HCIK: 3–2

JÄÄKIEKKO II div. VG-62:n Edari kohtasi HC Indians Kaarinan lauantaina Naantalin Aurinkoareenalla. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Edari käytti maalipaikkansa kuitenkin tehokkaamin hyväkseen. Ensin Ossi Savolaisen lähes siniviivalta lähtenyt laukaus yllätti Intiaanien Lintusen. Toinen maali syntyi Edarin upean koko kentän hyökkäyssommitelman jälkeen kun Isberg iski kiekon maaliin Savolaisen ja Palmusen syötöistä. Tämän jälkeen Indians oli pakoitettu aikalisään ajassa 7.33. Tämä tuottikin tulosta nin, että kavennus olisi ollut tosiasia ilman Kipi Wasströmin upeaa torjuntaa.

Toiseen erään Indians tuli hyvin latautuneena ja selvästi vauhtia lisänneenä niin näyttikin, että Edari jää jalkoihin. Jo 52 sekunnin jälkeen tehtiin kavennusmaali. Edari pysyi maalin johdossa aina erän 33. minutille asti, silloin ajassa 33.33 teki Miro Kivinen ylivoimalla tasoituksen lukemiin 2–2 Aki Virtasen ja Vertti Virtaniemen syötöillä.

Kolmanteen erän lähdettiin tasatuloksesta. Tasaisen ja melkoisen sekavan pelin jälkeen näytti, että mennään jatkoerään – aina aikaan 56.36 asti, jolloin Edarin ratkaisijaksi nousi Joni Seinelä. Hän sai maalintekopaikan kahden Ville Harjun ja Ville Poukkulan hienolla esityöllä. Joni vei kiekon upeasti maalin kulmalle, mistä laittoi sen pienestä kulmasta Lintusen ohi. Loppuaika oli jännittävää vääntöä. Indians yritti vielä viimeiset 34 sekuntia ilman maalivahtia, mutta ilman toivottua tulosta. Näin Edari otti heti Suomi sarjan avauspelissä voiton numeroin 3–2.

VG Playersin pizzalahjakortin sai Edarin parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Kimmo Wasström. Valinta meni aivan oikeaan osoitteeseen. Oman mielenkiintonsa peliin toi Japanista Naantaliin saapunut Yuki Sasaki. Yuki täyttikin puolustuksessa hyvin paikkansa, antaen muutaman hyvän avaussyötön ja myös laukaus näytti olevan Yukin hallussa. Ihan hyvä avaus häneltäkin. Jatkossa nähdäänkin, tullaanko Edaria kutsumaan Naantalin Shusi-jengiksi

Tapani Kuusela