Paimion Hakan toiminnanjohtaja odottelee neljännen polven hakalaisia kentälle

PaiHan toiminnanjohtaja Kalle Partanen (vas.) ja jalkapallon valmennuspäällikkö Albert Soler ovat ottaneet tavoitteekseen niin hyvän valmennustason, ettei alakouluikäisten tarvitse lähteä Paimiosta harrastamaan muihin kaupunkeihin.

Paimion Haka on saanut ensimmäisen täysipäiväisen työntekijänsä. Toiminnanjohtaja Kalle Partanen on käärinyt hihansa ja vastaa nyt seuran operatiivisesta toiminnasta. Partasen kasvot ovat monelle futaajalle ja kiekkoilijalle tutut jo entuudestaan.

– Olen pelannut Hakassa nappulaiästä asti ja ollut mukana myös edustusjoukkueessa. Myös lapseni ovat pelanneet Hakassa, joten olen tuttu monelle kentän laidaltakin. Lisäksi olen valmentanut, kertoo Partanen.

Tänä vuonna 60-vuotista historiaansa juhlivassa PaiHassa on 30 joukkuetta ja 700 pelaajaa.

– PaiHa on onnistunut tekemään työnsä niin hyvin, että kun pelaajat kasvavat, he haluavat tuoda omat lapsensa PaiHaan. Pian saadaan varmasti jo neljännen polven hakalaisia, Partanen ennustaa.

Ensi kuussa PaiHalla alkaakin taas perhefutis, johon 3–5-vuotiaat pelurit voivat tulla yhdessä aikuisen kanssa.

– Aikuisen ei tarvitse olla oma vanhempi. Jalkapallo voi olla hauska harrastus vaikka oman kummin kanssa. Partanen ehdottaa.

Älyttömästi hommia

Toiminnanjohtaja on palkattu opetusministeriön avustuksella.

– Puheenjohtajat ovat aina tehneet PaiHassa älyttömästi hommia. Toiminnanjohtajan palkkaamista väläyteltiin ensimmäisen kerran jo 70-luvulla, Partanen muistelee.

 Tarve on siis ollut suuri, ja töitä varmasti riittää.

– Tarkoitukseni on saada aluksi eri joukkueiden hyvät käytännöt kaikkien käyttöön niin, että joukkueet toimisivat jatkossa samoin. Hoidan yhteydenpidon päivisin palloliiton ja jääkiekkoliiton kanssa. Iltaisin ja viikonlopuisin koordinoin vapaaehtoisten toimintaa. Olen siis aina tavoitettavissa, lupaa Partanen.

Laadukasta toimintaa

Partasen tavoitteena on, että PaiHan toiminta olisi niin laadukasta, ettei alakouluikäisten tarvitsisi lähteä toisiin kaupunkeihin harrastamaan.

– Parempia tuloksia saadaan, kun matkustamiseen käytetty aika vietetään kentällä treeneissä. Myöhemmin tietenkin kannustamme nuoria kokeilemaan siipiään, Partanen sanoo.

Toiminnanjohtajan mukaan PaiHassa on tällä hetkellä paljon lupaavia nuoria. Lisäksi edustusjoukkue on saanut jostain uudet patterit.

– Kaksi vuotta sitten pelattiin vitosessa, sitten nelosessa ja nyt jo 3. divarissa. Positiivinen pöhinä näkyy myös katsomossa ja somessa. Siellä on nyt tiivis ryhmä, hyvät pelaajat, valmentaja Juho Kirjonen ja taustatiimi, Partanen listaa edustuksen menestystekijöitä.

Myös kiekkopuolella virkeää toimintaa

Jääkiekon puolella PaiHa sai ensimmäisen edustusjoukkueensa vuonna 1965. Jääkiekon 50-vuotisjuhlaottelu pelattiin viime lauantaina 19.9. Juhlaottelussa kohtasivat turkulaisen showkiekon tunnetuin ryhmä Riverside Gladiators sekä Paimion Hakan sekä tukijoiden riveistä koottu Haka Senators. Riverside voitti showtyyliin runsasnumeroisesti. Ottelun jälkeen lätkätoiminnalle kerättiin varoja Hockey Partyissa mm. Janne Porkan stand up -shown johdolla.

– Jääkiekossa on menestys mennyt sykleissä. Nyt taitaa olla käynnissä edustusjoukkueen neljäs tuleminen ja pelataan 2. divisioonassa. Junioripuolellakin on aktiivista toimintaa. Leijonakiekkokoulu vetää ja 07-08-joukkue aloitti juuri, Partanen kehuu.

Partanen asettaa PaiHan tavoitteeksi olla Peimarin alueen suurin ja paras seura. Esteenä tavoitteelle on hänen mukaansa oikeastaan vain talviharjoittelumahdollisuuksien puute.

– Koulukeskuksen 1-sali tulee pian taas käyttöön, mutta se on liian pieni. Esimerkiksi futsal-turnaukset joudutaan aina järjestämään evakossa. Kunnon sisähalli palvelisi Paimion kaikkia urheiluseuroja, Partanen sanoo.

 Janica Vilen