MUSIIKKI. Harmonikkamusiikin suositut taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Raision Martinsalissa 15. lokakuuta klo 19. Mukana konsertissa esiintyvät Raision Harmonikkakerho johtajanaan Jorma Numminen.

Harmonikkataiturien ohjelmassa on lukuisia Toivo Kärjen suosittuja tangoja, valsseja ja fokseja. Hänen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lisäksi kuullaan Dallapé-ajan hittejä ja harmonikan parhaita säveliä.

Ahvenainen on pitkän uransa aikana soittanut noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa: Japanissa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Euroopan maissa ja entisessä Neuvostoliitossa. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle arvostetun Pro Finlandia mitalin vuonna 2010. Vaimonsa Carinan kanssa hän on levyttänyt monia CD-albumeita.

Konsertissa esitellään Ahvenaisen uusin albumi Täysikuu, joka sisältää Toivo Kärjen 18 ikivihreää teosta. Veikko teki tällä toukokuussa tehdyllä levytyksellä ainutlaatuisen ja merkittävän suomalaisen musiikkimaailman ennätyksen: Hän on 1014 levytetyllä kappaleella Suomen ja eräs maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen. Ahvenainen (s.1929) levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955 eli hänen ensimmäisestä levytyksestään tulee kuluneeksi tänä vuonna 60 vuotta.

Ahvenainen on kiitollinen siitä, että hän on iästään huolimatta pysynyt soittokunnossa sekä fyysisesti että henkisesti. Tähän mennessä hän on juossut 31 täyspitkää maratonia. Järki kulkee yhä ja sormet taipuvat keveästi harmonikan näppäimillä.

– Kehittämäni sormitekniikan ansiosta käteni ei ole vahingoittunut soittamisesta, sanoo mestarihanuristi.