Raision Futis (RaiFu) on täyttänyt 30 vuotta. Tasavuosia juhlittiin Kerttulan kentällä 29.8.

– Meidän yli 500 pelaajasta oli paikalla noin 300. Ohjelmassa oli muun muassa makkaran paistoa, historiikkirasti, pelejä, pienimmille pomppulinna ja pallotutkakilpailu, jonka voitti 00-syntynyt Nico Vihervirta tuloksella 103km/h, kertoo RaiFun toiminnanjohtaja Leena Allen.

Juhlapäivä päättyi Kerttulassa pelattuun miesten vitosen paikallisderbyyn. Juhlakalu voitti isäntäjoukkue Raision Ryhdin 0–6.

– RaiFu on nyt vitosen kärjessä seitsemän pisteen erolla, joten nousu neloseen on lähelä, iloitsee Allen.

Raision Futis perustettiin 30 vuotta sitten Raision palloseuran sisarseuraksi. Aluksi siinä oli vain miesten joukkue. Vuonna 2004 perustettiin ensimmäinen tyttöjoukkue ja vuonna 2005 ensimmäinen poikajoukkue. Viimeisen kymmenen vuoden aikana seura on kasvanut räjähdysmäisesti juuri juonioritoimintansa ansiosta.

30-vuotisjuhlissa ei puheita pidetty. Niiden aika on lokakuussa, kun juhlitaan kauden päätöstä. Silloin mukaan kutsutaan muun muassa seuran entiset puheenjohtajat.

Janica Vilen