Satakielen laulu soi Naantalin kirkossa torstaina 9.8.

Naantalin kirkkoon esiintymään tulevat laulaja Jukka Pietilä ja urkuri Kalevi Kiviniemi ovat tehneet yhteistyötä yli 20 vuotta.

NAANTALI. Naantalin kirkon kesäkonserttien sarjan päättää torstaina 9. elokuuta klo 19 kahden muusikkoystävän lämminhenkinen konsertti. Kesäisessä iltakonsertissa tunnelmoivat laulaja Jukka Pietilä sekä urkuri Kalevi Kiviniemi.

Jukka Pietilä on opiskellut laulua professori Matti Lehtisen johdolla ja on toiminut Turun tuomiokirkon kanttorina jo vuodesta 1987. Hän konsertoi aktiivisesti laulajana ja toimii myös seurakuntansa kamarikuoro Novan taiteellinen johtaja. Lisäksi hän vastaa virkapaikkansa Katedraali soi! kirkkomusiikkiviikon taiteellisesta johtamisesta.


Suomen tunnetuimpiin urkutaiteilijoihin lukeutuva Kalevi Kiviniemi on toiminut vapaana urkutaiteilijana oltuaan sitä ennen muun muassa Lahden Ristinkirkon urkurina. Hän on esiintynyt kotimaan lisäksi laajasti maailman merkittävimmillä urkufestivaaleilla. Levytyksiä Kiviniemi on tehnyt yli 160 ja saanut lukuisia levypalkintoja, muun muassa kaksi kulta- ja yhden platinalevyn.


Naantalin kirkon konsertti on osa taiteilijoiden kotimaan kesäkiertuetta. Konsertissa kuullaan monipuolisesti musiikkia aina renessanssin ajalta omaan Sibeliukseemme. Pietilä ja Kiviniemi ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1997 ja heidän yhteiset kiertueensa ovat ulottuneet aina USA:han ja Kanadaan asti.


Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10
euroa.