Raision Aulagallerian elokuun taiteilija maalaa näkymättömiä rajoja

RAISIO. Salolainen kuvataiteilija Arja Pykäri ripustaa Raision Kirjastotalon Aulagalleriaan elokuun ajaksi näyttelyn Näkymättömiä rajoja.

– Pohdin maalauksissa ihmisenä olemista: mistä tulemme, mihin päädymme ja minkälaisissa kehyksissä elämme? Onko joku tehnyt ne sinulle valmiiksi vai olemmeko saaneet kasvaa sopiviin, oman kokoisiin kehyksiin? Olemmeko itse pienentäneet rajojamme vai uskallammeko elää rohkeasti? Vai tekevätkö muut sinulle rajat ja elät toisten toiveiden mukaan?, Arja Pykäri kertoo.

Pykäri maalaa enimmäkseen öljyväreillä esittävää taidetta, joista löytyy myös abstrakteja ja symbolistisia ulottuvuuksia. Värit ovat tärkeä elementti, ne kertovat ja tehostavat tarinaa. Teokset ovat kerroksellisia ja niiden väripinta vaihtelee paksusta ohuen läpikuultavaan. Luonnon kauniit värit ja monipuoliset muodot vaikuttavat töihin paljon.

– Maalaaminen on minulle luontevin tapa visualisoida alitajuntani maailmaa, jota en osaa sanoin ilmaista tai selittää. Pyrin kuvaamaan näkyvän maailman taakse kätkettyjä alitajuisia näkyjä ja mielikuvia. Teokseni ovatkin aina kertomuksia ja toivon katsojan löytävän niistä oman tarinansa, taiteilija erittelee.

Arja Pykäri aloitti harrastajamaalarina ja opiskeli ammattikuvataiteilijaksi Alfa-Artt Taidekoulussa Helsingissä. Hän toimii aktiivisesti Salon Taiteilijaseura Ry.:ssä ja Salon Kansalaisopistossa posliinimaalauksen tuntiopettajana.

Kuluvana kesänä Arja Pykärin teoksia on esillä meriaiheisessa yhteisnäyttelyssä Teijolla Mathildedalin Marinassa yhdessä Vantaan Taiteilijaseuran jäsenten kanssa. Hän osallistuu myös Inkoon Galleria Karaijan yhteisnäyttelyyn, jonka teemana on Romanssi.