Ykkösryhmä valloitti Kuusiston linnan rauniot

Ykkösryhmän musiikki-improesityksissä sekä leiriohjaajina tullaan näkemään muun muassa MC S-Molli Samppi Hirvikangas ja Neiti Ö Niina Erjossaari.

Kaarinan Kuusiston linnan raunioille ollaan saatu tänä kesänä uudet vessat, kesäkahvila ja paljon kaikenlaista ohjelmaa, josta vastaa kaarinalainen kiertueteatteri Ykkösryhmä.

KAARINA. Kaarinalainen kiertueteatteri Ykkösryhmä on alkanut toimia Kuusiston linnan raunioilla. Kesän aikana Kuusistossa järjestetään Ykkösryhmän teatteriin, musiikkiin ja esiintymiseen keskittyviä päiväleirejä, koulutuksia ja työpajoja sekä lapsille että aikuisille. Lisäksi tullaan näkemään Kuusiston Linnanrauniot Live -musiikkikesäteatterinäytelmä. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla raunioiden kautta lähdetään biisileiri–pyöräretkelle saaristoon rengastietä pitkin. Kesäkausi huipentuu Muinaistulien yöhön 25. elokuuta.

Kuusiston linnan raunioiden aluetta hallinnoi Metsähallitus, jonka kanssa yhteistyö on sujunut Ykkösryhmän ohjaaja, näyttelijä ja lauluntekijä Niina Erjossaaren mukaan erinomaisesti.

He olivat iloisia, kun kuulivat, että meillä on ideoita tänne. Täällä on järjestetty kyllä yksittäisiä tapahtumia, mutta lisää mahtuu paljon. Tämä miljööhän suorastaan huutaa esityksiä, toteaa Erjossaari.

Hän on itse aikanaan näytellyt Kuusiston linnan raunoilla Leena Landerin käsikirjoittamassa ja Kaarina-Teatterin esittämässä Ilves kielekkeellä -näytelmässä.

Täällähän on oikeastikin ilveksiä. Ja lisäksi lintutorni ja paljon rauhoitettuja kasveja. Siksi täällä pitää toimia luontoa kunnioittaen. Se on meille itsestäänselvyys, Erjossaari sanoo.

Ykkösryhmän tavoitteena on tehdä kesätapahtumien sarjasta jokavuotinen perinne.

Leireillä 20 vuoden perinne

Erjossaaren lisäksi Ykkösryhmän kouluttajaringissä, leireillä ja työpajoilla sekä esiintyjäkaartissa nähdään muun muassa kaarinalaissyntyiset: näyttelijä-rapartisti-ohjaaja Karoliina Niskanen, muusikko-lauluntekijä Petri Haapasalo, rapartisti MC Kajo Kalle Niskanen, ohjaaja-stuntmies Markku Tuulenkari, nuoriso-ohjaaja-teatterintekijä Minna Tuomarmäki, nuoriso-ohjaaja Saija Ojansuu, ohjaaja-näyttelijä Anitra Bohman-Penttinen, lauluntekijä-muusikko Valtteri Lipasti ja rapartisti MC S-Molli Samppi Hirvikangas.

Hirvikangas on liittynyt Ykkösryhmään oltuaan itse aikanaan leiriläisenä 18-vuotiaana.

Ne leirit on mulle vuoden kohokohta. Siinä pääsee ihan eri tavalla käsiksi biisienkin tekoon, kun on muutaman päivän ollut leiriympäristössä irti arjestaan, hän sanoo.

Ykkösryhmän leiritoiminnalla on Vuolahdessa jo 20 vuoden historia.

Muinaistulien yö

Kuusiston linnaraunioilla on Muinaistulien yönä ja Suomen luonnon päivänä lauantaina 25. elokuuta luvassa elämyksiä ja iloa meren äärellä. Koko perheen tapahtumassa on muun muassa lasten karaokea, grillausta, biisiongintaa, tulishow, tanssit ja paljon muuta.

Maksuttoman tapahtuman yhteydessä on myös Ykkösryhmän maksullisia esityksiä: Ykkösralli ja Linna elää! sekä musiikki–improteatteria.

Ykkösryhmä aloitti Jorma-ryhmänä

Ykkösryhmä on kaarinalainen teatterintekijöiden ja -lauluntekijöiden yhdistys, jonka toimialueena on koko Suomi. Yhdistys alkoi toimia jo vuonna 1997, tosin aluksi nimellä Jorma-ryhmä. Nimi muuttui Ykkösryhmäksi vuonna 2014.

Tavallaan tämä lähti siitä, kun perustimme Kaarinan Nuorisoteatterin vuonna 1991. Kun perustajaporukka kasvoi sieltä ulos, aloimme kehitellä omia juttuja, Erjossaari taustoittaa.

Janica Vilen