Viime lauantainen Reilu Fiilis -hyväntekeväisyystapahtuma onnistui yli odotusten. Rahaa lasten ja nuorten harrastusmaksuihin on kerätty jo 6 500 euroa ja keräys jatkuu vielä tämän kuun loppuun. Onnistumisen innoittamana Raision Fysioterapia on luvannut järjestää tapahtuman uudelleen heti ensi vuonna.

RAISIO. Lauantaina 9. kesäkuuta Kerttulan liikuntakeskuksessa järjestetty Reilu Fiilis -hyväntekeväisyystapahtuma on kerännyt jo yli 6 500 euroa, joka käytetään kokonaisuudessaan raisiolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmaksuihin. Tukea voi saada raisiolaisen seuran kausimaksujen kuittaamiseen.

Koko potti ei kuitenkaan ole vielä kasassa, sillä keräys jatkuu Facebookissa Reilu Fiilis -varainkeruutapahtuman sivulla. Siellä on tämän kuun loppuun asti käynnissä huutokauppa, josta voi käydä huutamassa itselleen jääkiekkoilijoista muun muassa Saku Koivun, Jari Kurrin, Teppo Nummisen tai Miikka Kiprusoffin tai jalkapalloilijoista vaikka Mika Ojalan tai Kasper Hämäläisen pelipaitoja.

Hyväntekeväisyystapahtuma onnistui lauantaina yli kaikkien odotusten.

– Meille jäi todella onnellinen olo! Ollaan saatu paljon positiivista palautetta ja kiitoksia tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuma kasvoi suunnitteluvaiheessa päivä päivältä ja ylitti kaikki meidän odotukset! Selvästi tällaiselle tapahtumalle on kysyntää, kommentoi tapahtuman järjestelyistä vastannut Raision Fysioterapian Pauliina Luukkala.

Suuren suosion vuoksi järjestäjät ovat jo päättäneet koostaa tapahtuman uudelleen ensi vuonna.

– Suunnittelu on jo kovassa käynnissä. Reilu Fiilis tulee ensi vuonna suurempana ja parempana, lupaa Luukkala.

Tapahtuman juontaja Pia Teissala ja Raision Fysioterapian Pauliina Luukkala olivat päivän päätteeksi onnellisia. Kaikki odotukset ylittyivät!

Lajikokeiluja ja mukavaa yhdessäoloa

Hyväntekeväisyystapahtumaan ostettiin portilta 200 lippua, mutta todellisuudessa väkeä oli paikalla enemmän, kun lasketaan mukaan kaikki järjestäjät ja talkoolaiset sekä hyväntekeväisyysottelun pelaajat perheineen.

Päivän aikana pääsi kokeilemaan esteratsastusta keppihevosilla 4H:n pisteellä; tekemään voltteja, kärrynpyöriä ja muita temppuja Raision Jumpparien matolla; kokeilemaan erilaisia ryhmäliikuntatunteja ja harjoittelemaan amerikkalaisen jalkapallon oikeaoppista taklausta West Coast Phoenixin pisteellä.

Mehukatti puuhasi lasten kanssa 4H:n keppariradalla.
Jumpparien matolla riitti volttien tekijöitä koko päivän.
West Coast Phoenixin väki opetti lapsia taklaamaan.

Palloa pääsi potkaisemaan maalitutkaan ja testissä oli sähköavusteisia polkupyöriä. Mehiläisen pisteellä yritettiin selviytyä yksinkertaisesta pujotteluradasta, joka muuttui lähes mahdottomaksi, kun laittoi päähän kahden promillen humalaa vastaavat lasit. Raision Näkökulma jakoi lapsille UV-säteilymäärän paljastavia rannekkeita ja STR:n taitoluistelijat opastivat piruettitekniikan saloihin. Lasten kanssa eri pisteillä touhusivat pehmoiset Mehukatti ja TPS:n Jore-karhu.

Mehiläisen pisteellä yritettiin selvittää esterata laseilla, joiden käyttö vastaa kahden promillen humalaa.

Kaikki idolit samalla kentällä

Päivän kohokohta oli hyväntekeväisyysottelu, johon saapui pelaamaan yli 20 idolia sekä urheilumaailmasta että muuten julkisuudesta. Toista joukkuetta johti Inter-ikoni Henri Lehtonen ja toista jääkiekkolegenda Timo Nummelin.

Kun tapahtuman juontaja Pia Teissala ennen pelin alkua totesi, ettei tärkeintä ole voitto, vaan liikkumisen riemu, Nummelin veisteli takaisin omaan tyyliinsä:

– Ihmiset on luotu liikkumaan, Nummelin pelaamaan.

Myös toisen joukkueen kapteeni Henri Lehtonen lähti peliin pilke silmäkulmassaan.

– Mä oon valmistautunut tähän hetkeen reilut 30 vuotta. Tä on mun urani kohokohta. Nyt mä oon valmis!

Juhani Tamminen kävi toivottamassa onnea peliin.

Etukäteen otteluun ilmoittautunut Juhani Tamminen jäi viime metreillä pois pelistä, mutta tuli tervehtimään ihmisiä tapahtumaan ja toivottamaan onnea peliin.

– En ole koskaan kieltäytynyt, kun pelipaitaa tarjotaan, mutta nyt joudun lähtemään Tyksiin läheisen luo. Nostan hattua tämän tapahtuman järjestäjille. Kolmen lapsen isänä ja aika monta tuhatta junioria koutsanneena tiedän, että yksi asia, joka tässä yhteiskunnassa on mennyt pieleen on kausimaksut. Jääkiekko ehkä pahimpana esimerkkinä, Tamminen toteaa.

Kerttulan rempat kesän aikana valmiiksi

Raision kaupunginvaltuutetut kertoivat kaupungin satsaavan tosissaan urheilupuitteisiin.

Raision kaupunkia ottelussa edustivat valtuutetut Jari Pulkkinen, Kalle Myllymäki, Janne Laulumaa, Tapio Soiniitty ja Annika Aaltonen. He ehtivät ennen ottelua kertoa yleisölle hiukan Raision tämänhetkisistä rakennushankkeista liittyen urheiluun.

– Kerttulan liikuntahallin remontit tehdään kesällä loppuun. Lisäksi me ollaan tekemässä Vaisaareen uutta tekonurmea, he kertovat.

Ensi vuoden budjetista on varattu rahat skeitti- ja parkour-puiston rakentamiselle. Sellaisia ollaan Laulumaan mukaan toivottu paljon lasten parlamentissa.

Valtuuston puheenjohtaja Laulumaa toivoo, että Reilu Fiilis -tapahtumasta saadaan Raisioon vuosittainen perinne.

Hyväntekeväisyysottelussa nähtiin monta maalipaikkaa.
Kuvassa palloa pitävällä raisiolaisella John Allenilla oli hyvä viikonloppu. Hyväntekeväisyystapahtuman jälkeen hänet valittiin FC Interin edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Hyvällä asenteella

Lehtosen luotsaama keltainen joukkue voitti ottelun lukemin 5–2.

– Tietääkseni kukaan ei loukkaantunut ja kaikilla oli hauskaa. Parempi joukkue voitti. Meillä oli loistava tiimihenki ja kaikki pelasivat hyvällä asenteella, kommentoi Lehtonen nostettuaan pokaalin ilmaan.

Henri Lehtonen pääsi nostamaan Reilu Fiilis -pokaalin ilmaan.
Häviäjät tekemässä vatsalihasliikkeitä Pauliina Luukkalan valvonnan alla.

Ensi kertaa Kerttulan nurmella pelannut Lehtonen piti ottelua onnistuneena paitsi lopputuloksen myös varainkeruun puolesta.

– Tässä ollaan hyvällä asialla, kehuu viime vuonna Veikkausliiga-uransa lopettanut Lehtonen, jonka kolmesta lapsesta kaksi on löytänyt tiensä jalkapallokentille.

Taso yllätti konkarin

Ottelun avaamassa käynyt Raision oma jalkapallolegenda Pauli Leppänen oli yllättynyt pelaajien tasosta.

– Peli näytti oikein hyvältä. Erityisesti naisista Tiina Sten ja Susanna Tapani yllättivät jalkapallotaidoillaan, hän totesi pelin jälkeen.

Henri Lehtonen, Pauli Leppänen ja Juhani Koskinen.

Hän itse aloitti peliuransa 40-luvulla TPS:ssä ja vielä viime kaudella hän pelasi yli 55-vuotiaiden joukkueessa. Tällä hetkellä hän toipuu rytmihäiriöstä, mutta tavoitteena on syksyllä taas vetää nappikset jalkaan ja lähteä pelaamaan 30 vuotta nuorempien sekaan.

– Kanssani samassa joukkueessa pelaa monta sellaista miestä, joita olen valmentanut nappuloina, hän kertoo.

Mikä Leppäsen sitten pitää liikkeessä?

– Minulla on seitsemän lasta, 22 lastenlasta, lastenlastenlapsia ja pieni kenttä omakotitalon pihalla. Aina pelataan, kun lapsia tulee kylään. Se on pitänyt kunnon ja kiinnostuksen yllä, hän paljastaa.

Tällä hetkellä Leppäsen vakituinen koti on Maskussa, mutta kesän ajan hän asuu taas Raisiossa remonttia paossa.

Katso lisää Pauli Leppäsen ajatuksia ja kuulumisia videolta:

 

Teksti ja kuvat: Janica Vilen

Video: Seppo Seppälä

Reilu Fiilis -varainkeruukampanjaan osallistuivat:

AE Filete Oy, Aninkainen.fi, Asuntokauppa Ari Leinonen, Auto-Center Raisio, Completos Finland Motorsport, EasyFit Raisio, Eckes-Granini Finland Oy Ab, FC Inter Turku, FC TPS, FysiCos Oy / Kauneushoitola Resonance, Fysioterapiakeskus Veto ja Lepo, Forsport, HC TPS, Herkku- ja lahjaliike Nyytti, Hotelli-Ravintola Martinhovi, Kampaamo ja kauheushoitola Diosa, Kasinonkulman hammaslääkärit, Kauhax Oy, Kauneushoitola Glow, Kauneushoitola Sininen Hetki, Kauneussalonki Serenity, Kauneusstudio Rocks, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva, Killin Kopio, Kime’s Carwash, Kotipizza Raisiontori, K-Rauta Kuninkoja, K-Supermarket Raisio Center, Krav Maga Turku ry, Kuvamestari Kalefoto, Leipomo ja konditoria Nurmi & Sulonen Oy, Lippumeri Oy, LKV Tuomiset Oy, Lounaskahvila Krutonki, Mehiläinen Raisio, Meri & Metsä, Miimun Kangas, M&M Kuntotalo, Movet Kuntokeskus, Muumimaailma, Naantalin Aurinkoinen, Naantalin Kylpylä, Neste Naantali, Neste Raisio, Newell Brands, Newprint Oy, Paper Mate, Pirilän Kukkatalo, Ponipowerii -hanke, Pyörämestari Kyösti Sjöman, Raisio Futis, Raisio Oyj, Raision Jumpparit, Raision Kaupunki, Raision Kukkapalvelu, Raision Kuula, Raision Loimu, Raision Lukko, Raision Nuorisokiekko, Raision Näkökulma, Raision Pinskut, Raision Rinkka, Raision SDP + Hyvän Olon Päivän järjestäjät, Raisio Seurakunta, Raision Sähkö-INSTO Oy, Raision Tilitoimisto, Raision Urheilijat – uintijaosto, Raision Ykkösapteekki, Rannikkoseutu, R-kioski Raisiontori, Raviontola Victory, Sharpie, Siivous ja kiinteistöhuolto Sirpa Nevalainen, Sivustamo Oy, Skating Team Raisio, S-Market Raisiontori, Sport Service, Talotekniikka Forsblom Oy, Turun 4H-yhdistys, Turun Eines Oy, Turun Palkintokeskus, Turun Sanomat, Turun Seudun Osuuspankki Raision palvelupiste, Turun Seutusanomat, TuTo Hockey, Vaasan Oy, Viestintäliiga Oy, Voimistaja, Volvo Truck Center Turku, West Coast Phoenix, X-Copy Oy sekä lukuisat yksityishenkilöt.