Raisiossa jatketaan sairauslomatodistusten kirjoittamista ilman ajanvarausta

RAISIO. Raision terveyskeskus vakiinnuttaa keväällä alkaneen kokeilun sairauslomatodistusten kirjoittamisessa ilman ajanvarausta. Sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavan todistuksen saa terveydenhoitajalta ilman ajanvarausta arkipäivisin kello 10–11.30. Sama toimintatapa koskee työikäisiä. Sairauslomatodistuksen voi saada sairaanhoitajan vastaanotolta arkisin kello 12–14. Kesäajalla 11.6.–12.8.2018 noudatetaan poikkeusaikataulua: lasten vastaanotto arkipäivisin kello 10–11 ja aikuisten vastaanotto arkipäivisin kello 12–13.

Toiminnalla pyritään vähentämään ruuhkaa terveyskeskuksen ajanvarauksessa. Sairauspoissaolotodistuksia ei voi antaa puhelinsoiton perusteella, joten uusi toimintatapa säästää pelkän sairauslomatodistuksen tarvitsevat potilaat soittamiselta ja takaisinsoiton odotukselta. Vastaanotoilla ei tehdä hoitotoimenpiteitä eikä niillä voi hoitaa muita asioita. Ilman ajanvarausta saapuvien potilaiden on kuitenkin syytä varautua pieneen jonotukseen.