Paimion somenuoret aloittivat kesäduuninsa

Tavoitteena 5 000 seuraajaa kesän aikana

Saara Vähämiko ja Veikko Paavilainen ajattelivat, että kesätyö Paimion somenuorena olisi kivaa, helppoa ja mielenkiintoista ja sitä se on juuri ollut.

Paimion kaupungin nuorisolle suunnattujen kesätyöpaikkojen joukosta yksi kiinnitti 16-vuotiaan Saara Vähämikon ja 17-vuotiaan Veikko Paavilaisen huomion. Kaupungille etsittiin ensi kertaa virallista somettajaa. Molemmat nuoret olivat kaupungin silmissä niin hyviä hakijoita, että pesti pistettiin puoliksi. Ja näin syntyi Paimion somenuoret -brändi.

PAIMIO. Paimiolaiset Saara Vähämiko ja Veikko Paavilainen ovat Paimion kaupungin viralliset somettajat. Paimion somenuoret ovat nyt Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja Youtubessa. Tavoitteena on kerätä kesän aikana 5 000 seuraajaa.

500 voi kyllä olla realistisempi tavoite, mutta aina täytyy yrittää. Yritämme koko ajan keksiä mielenkiintoista sisältöä, että saadaan seuraajakunta kasvamaan, he kertovat.

Vähämiko aloitti kesätyönsä heti kesäkuun alussa ja Paavilainen 13. kesäkuuta. Tähän mennessä he ovat ehtineen somettaa muun muassa Marjaniemen kesäleireistä, Villen kuntokeitaasta, Nuorten tuvan mobiilipajasta ja Paimion kirppisbaanasta – Suomen pisimmästä kirpputorista.

On ollut tosi kivaa, kun on päässyt tapaamaan paljon uusia ihmisiä ja somettelemaan, kommentoi Vähämiko. Yhteistyökin lähti heti sujumaan hyvin, sillä kaksikko tuntee toisensa entuudestaan Paimion nuorisovaltuustosta.

Molemmat ovat olleet jo pitkään ahkeria somettajia, joten puuha on heille tuttua. Mutta millaista sitten on hyvä some-viestintä?

Selkeää ja mielenkiintoinen. Ja kuvien pitää olla hyvälaatuisia, Paavilainen vastaa.

Tapahtumia ja mielikuvamarkkinointia

Pääosin nuoret somettavat kaupungin tapahtumista, mutta kun aikaa on, he kiertelevät myös muiden tahojen tapahtumissa.

Ja jos ei ole mitään tapahtumaa, voimme polkea vaikka Ankkalammelle kuvaamaan ja vinkata, että tänään on hyvä päivä lähteä rannalle, Paavilainen ideoi.

Lisäksi ajan salliessa kuvauksen kohteena voi olla myös paimiolaiset maisemat ta laadukas arki.

Mutta ei me mitään liikennevaloja aleta kuvata, Paavilainen hymyilee.

Myös harrastusmahdollisuuksia saatetaan esitellä. Paavilainen itse harrastaa yleisurheilua ja pitää Paimion urheilupuistoa potentiaalisena sometuskohteena.

Eniten nuoret odottavat Jokipuiston kesätapahtumaa 30. kesäkuuta.

Siellä on Nikke Ankara, Tuomas Kauhanen, Jean S ja vaikka mitä, listaa Paavilainen iltatapahtuman esiintyjiä.

Ennen iltabileitä koko perheen päivätapahtumassa kello 11–16 tullaan näkemään muun muassa Katti Matikainen ja The Voice of Finlandista tuttu paimiolainen Riikka Hiltunen. Tapahtuman juontaa Piia Koriseva.

Jokipuiston tapahtumien jälkeen somettajat jäävät heinäkuun ajaksi tauolle ja palaavat töihin taas elokuun alussa ja työskentelevät koulujen alkuun asti.

Kiva ja lämmin pikkukaupunki

Tavoitteena heillä on välittää Paimiosta lämmin ja kiva kuva.

Haluamme näyttää ulospäin, että Paimio on kiva, positiivinen ja lämmin pikkukaupunki, jossa tapahtuu paljon, jotta ihmiset haluaisivat tulla tänne käymään tai vaikka muuttaa tänne, Paavilainen selittää.

Mikä Paimiosta sitten tekee kivan?

Tämä on pieni ja tiivis kaupunki, jolloin välimatkatkaan eivät ole pitkiä. Nuorista kaikki tuntevat toisensa ja koulut on hyviä, vastaa Paavilainen.

Ulkopaikkakuntalaisille somenuoret suosittelevat tutustumista Hiekkahelmeen, Ankkalampeen ja Jokipuistoon grillipaikkoineen ja kuntokeitaineen. Paimiolaisille, jotka tuntevat kotiseutunsa jo hyvin, heillä on myös pari tärppiä.

Kannattaa käydä Askalassa. Se on tosi kaunis paikka varsinkin nyt kesällä, kun siellä on lampaitakin, vinkkaa Vähämiko.

Askala on valtakunnallisestikin mitattuna merkittävä perinnemaisemakohde.

Mä taas ehdottaisin vierailua Marjaniemeen. Sen on Paimion kaupungin virkistyspaikka, mutta sen verran kaukana, että kaikki paimiolaiset eivät sitä tunne. Siellä on avoimet saunavuorot, hyvä uimaranta ja myös yöpymismahdollisuus, Paavilainen mainostaa.

Janica Vilen