Paimion Kirppisbaana järjestetään ensimmäistä kertaa

Kirppisbaana päättyy Paimion ja Salon rajalle. Kuvassa kylttiä ovat pystyttämässä kyläaktiivit Olavi Räikkä ja Kari Hirvasvaara. Kuva: Kevola-Pitkäportaan kylätoimikunta.

PAIMIO. Kevola-Pitkäportaan kylätoimikunta järjestää Paimiossa lauantaina 9. kesäkuuta kello 10–16 Avoimet kylät -päivänä Kirppisbaanan.

Kirppisbaanan alku on Paimion Kriivarissa Kevolantien alussa ja jatkuu koko Kevolantien pituuden ja jatkuen vielä samaa tietä Pitkäportaantienä Paimion ja Salon rajalle asti. Reitin pituus on yhdeksän kilometriä.

Osallistuvia pihoja on yhteensä 24 ja myyjiä 33. Reitti on numeroitu numeroin 1–24, ja numero 1 sijaitsee paikassa Kevolantie 371 ja viimeinen numero 24 paikassa Pitkäportaantie 364.

Myynnissä on tuotteita laidasta laitaan kuten esimerkiksi leluja, aikuisten ja lasten vaatteita ja kenkiä, kulkuvälineitä, kukkia ja kasveja, huonekaluja, lumikenkiä, koruja, enemmän tai vähemmän antiikkia, kahvia, mehua, makkaraa, sämpylöitä, munkkeja.

Kevola-Pitkäportaan kylätoimikunta on toiminut lähes 30 vuoden ajan. Kylätoimikunta kokoaa syksyisin kyläläiset rosvopaistin ääreen. Useana vuotena he ovat myös järjestäneet kylän asukkaille matkan Viroon. Ja joka vuosi on pikkujouluaikaan taas on bussi kerännyt porukan yhteisen ruokapöydän äärelle piknik-risteilylle.

Kaikki tilaisuudet, kuten tämä ensimmäistä kertaa järjestettävä Kirppisbaanakin, toteutetaan aktiivisten kyläläisten talkoovoimin, kylätoimikunnan puheenjohtaja Pirjo Heimo.

TSS