Oman – Arabian seesteinen kolkka hehkuu Aulagallerian valokuvanäyttelyssä

RAISIO. Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa on 29. kesäkuuta asti esillä valokuvanäyttely Saudi-Arabian ja Jemenin välissä sijaitsevasta Omanin sulttaanikunnasta, sen ihmisistä ja luonnosta.

Näyttelyn ovat järjestäneet tanskalais-palestiinalainen kulttuurivaikuttaja Hussein Shehadeh ja suomalainen valokuvaaja Lauri Dammert. Tanskassa asuva Hussein Shehadeh on palestiinalaissyntyinen toimittaja ja tunnettu työstään kulttuurisiltojen rakentajana Euroopan ja arabimaiden välille. Lauri Dammert on siurolainen valokuvaaja, kääntäjä, graafinen suunnittelija ja toimittaja. Hän kuvaa aikakaus- ja sanomalehdille ja on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa ja Eestissä.

Omanin sulttaanikunta on rauhan keidas muuten epävakaalla alueella. Sulttaanikunta ei ole rikas, mutta sen vähäiset öljyvarat on sijoitettu maan rakentamiseen ja väestön kouluttamiseen. UNESCO:n mukaan Oman on se maa, joka on ottanut suurimmat edistysaskeleet viimeisten 40 vuoden aikana.

Suomalaisille Oman on tunnettu maana, jonka johtaja sulttaani Qaboos bin Said järjesti islamintutkijan Atte Kalevan ja tämän vaimon vapaiksi jemeniläisten heimosotureiden kaapattua heidät.

Aulagalleria on avoinna Raision Kirjastotalon aukioloaikoina. Kesäviikonloppuisin kirjasto on suljettu.