Mielipide: Paremmat bussiyhteydet, uusia lämmitysmuotoja ja edullista lisärakentamista Raision keskustaan

MIELIPIDE. Nykyistä runkobussiliikennettä tulee kehittää edelleen ulkomaisten ja omien hyvien kokemusten pohjalta. Bussi Raision keskustasta moottoritietä Turkuun olisi nopea ja edullinen purkamaan ruuhkaa. Lisäksi nykyistä pidempiä linja-autoja on tarjolla myös Turun seudulle.

Raitiotie ja superbussi Raisioon ovat yleissuunnitelman mukaan kunta- tai yhteiskuntataloudellisesti kannattamattomia. Useat näiden vaihtoehtojen sisältämät kehityskohteet ovat toteutettavissa myös nykyisellä bussiliikennöinnillä. Pysäkkejä voidaan ehostaa ja markkinointia lisätä ilman kalliita uusia liikennejärjestelmiä. Nykyisellään etuna ovat lähempänä olevat pysäkit ja tiheämmät vuorovälit. Matka-ajatkaan eivät sanottavasti eroa autolla liikkumisesta saati ole erityisen pitkiä Satakunnantiellä.

Raisio lämpimäksi halvalla. Esitämme, että Raision kaupunki kartoittaa mahdollisuudet alentaa kiinteistöjensä lämmityskuluja uusien teknologioiden avulla. Lämmitys on suurin kiinteistöjen hoitokulu, jonka tuottaminen itse esimerkiksi maalämmöllä ja aurinkoenergialla laskee kokonaismenoja merkittävästi.

Edullista lisärakentamista keskustaan. Esitämme, että Raision kaupunki kartoittaa keskustassa, mihin nykyisiin taloihin on mahdollista rakentaa lisää kerroksia tai sopiiko nykyisille tonteille uusia kerrostaloja. Rakentaminen olemassa oleville alueille on edullista, kun infrastruktuuri on jo valmiina.

Raision Perussuomalaiset ry, Mikko Kangasoja, puheenjohtaja