Merimaskun Suvilystejä valmistellaan hyvää vauhtia

Siivoustalkoilla kirkonkylän ranta tapahtumakuntoon

Merimaskun Suvilysteihin valmistauduttiin sunnuntaina 27.5. pidetyin talkoin. Rannassa talkoilivat muun muassa Maarit Lineri (vas.), Marika Lineri, Mari Erola, Rosita, Hilkka ja Reino Louhenperä, Maija-Leena Tuomi, Pasi Leppänen, Kaija Roiha sekä Seppo Ansamaa. Kuvat: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Merimaskun Suvilystit järjestetään perinteiseen tapaan kesäkuussa, kolmatta kertaa Hynttyyt yhteen -ryhmän toteuttamana. Lauantaille 16. kesäkuuta kello 11–15 kirkonkylään sijoittuva tapahtuma on koko perheelle suunnattu iloinen markkinapäivä.

Merimasku-Seuran puheenjohtaja Maija-Leena Tuomen mukaan tapahtuma alkaa vespojen ja rättisitikoiden kavalkadilla. Tapahtuma-ajan avoinna olevassa kirkossa opastaa merimaskulainen merikirjailija Visa Auvinen.

– Myyjiä on jälleen lähes 40, joiden joukossa on niin paikallistuottajia ja -käsityöläisiä kuin toimintaansa esitteleviä yhdistyksiäkin. Lisäksi Sisustus- ja Lifestyleliike Villa Augusta sekä rannan ravintolat Naapuri ja Rantamakasiini pitävät ovensa auki, Tuomi sanoo.

Merimaskun Ahdon puheenjohtaja Marika Lineri kertoo, että Suvilystien ohjelma on rakennettu jokaiselle jotakin -periaatteella.

– Ahdon ja MLL:n Merimaskun yhteistyössä syntyneessä lapsille suunnatussa ohjelmassa on poniratsastusta Sariolan elämystallin vetämänä, keppihevoskisat ja -esterata sekä monenlaista muuta lystiä tekemistä, listaa Lineri.

– Perinteiseen tapaan julkistetaan Lossivahti 2018 ja musiikista vastaa Vekkuli ja Pennitön Uneksija. Muotokuvapiirtäjä Helinä Kalliolevo ikuistaa markkinaväkeä infopisteen tuntumassa ja juhannusaaton sääarvauksessa on luvassa palkintoja, Lineri jatkaa.

Naantalin kaupungin saaristolautakunta on huhtikuun kokouksessaan päättänyt tukea saariston kesätapahtumia järjestämällä Föli-kuljetuksen 9.6. Röölän Sillii ja Uussi Peruni, 16.6. Livonsaaripäivä ja Suvilystit sekä 21.7. Jaakonmarkkinat -tapahtumiin.

– Suvilystien aikaan N4 ja N5 -linja-autot lähtevät Naantalista kello 10 alkaen puolen tunnin välein. Viimeinen lähtö Merimaskusta Merimaskuntien pysäkiltä on kello 15, Tuomi toteaa.

Hynttyyt yhteen -ryhmä koostuu merimaskulaisista yhdistysaktiiveista, jotka koordinoivat kesän mittaan monenmoista tapahtumaa alueella.

– Tempauksien ja tilaisuuksien järjestämistä tukisi Merimaskun oma tapahtumatori, joka voisi olla samankaltainen kuin esimerkiksi Marskin tori Askaisissa. Puretun Rantamarketin tontilla olisi nyt tilaa pysyvälle katetulle markkinapaikalle. Asiasta on jätetty 26 valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloitekin Jan Lindströmin toimesta, vinkkaa Tuomi kaupungin suuntaan.

Merimasku-Seuran hallinnoiman Kollolan kotiseututalon kesä avautuu sunnuntaina 1. heinäkuuta kello 12.

– Samaan aikaan Kollolassa on Ahti suo antejaan -näyttelyn avajaiset. Esitelmiä eri aiheista kuten esimerkiksi sisällissodasta, saunaterapiasta ja härkäpavusta kuullaan Kollolassa heinäkuisina keskiviikkoiltoina, Tuomi lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Hilkka ja Reino Louhenperä osallistuivat Merimaskun rantatalkoisiin 27.5. äitinsä Rositan kanssa.