Valoverhoista tehdään nyt muovittomia hedelmäpusseja!

Varsinais-Suomen Keskustanaiset ovat huolissaan siitä, miten muovijäte vaikuttaa metsiimme, vesistöihimme ja kaloihin. Nyt kun myös EU-direktiivi velvoittaa Suomea vähentämään muovikassien käyttöä, Keskustanaiset päättivät ryhtyä talkoisiin muovittomamman tulevaisuuden ja kiertotalouden puolesta. He alkavat tuottaa vanhoista valoverhoista hedelmäpussukoita kauppareissuille ja toivovat kaikkien vaihtavan kertakäyttömuovipussit kierrätettyihin uusiopusseihin, jotta muoviroskien määrä vähenisi.

Varsinais-Suomen Keskustanaiset saavat vanhoja valoverhoja lahjoituksina muun muassa Turun Seudun Työttömiltä TexVexin kautta. Samalla he tukevat DaisyLadies ry:n maahanmuuttajanaisia työllistämällä heitä ompelutyöllä ja pussukoiden myynnillä. Kaikki tulo lahjoitetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Myös yksityiset ihmiset voivat osallistua tempaukseen joko lahjoittamalla vanhat valoverhonsa tai ostamalla kauppareissuille kestävät kankaiset hedelmäpussit.