Ritarituvan avajaisia vietetään Askaisissa lauantaina

MASKU. Maskun Askaisiin on avattu hiljattain kyläkauppa vanhan Osuuspankin tiloihin aivan kylän keskustaan. Askaisten Ritarituvaksi nimetyn kauan odotetun kyläkaupan kauppias Maria Lindström kutsuu kaikki juhlimaan avajaisia lauantaina 26. toukokuuta kello 10–14.

Kauppias yhteistyökumppaneineen tarjoaa avajaisvieraille kakkukahvit. Paikalla on myös Atrian edustaja grillaamassa artesaanimakkaroita. Perheen pienimpien iloksi pihalta löytyy pomppulinna sekä hattarakoju. Sadalle ensimmäiselle avajaisvieraalle jaetaan ilmainen tuotekassi. Luvassa on myös arvontaa, erikoistarjouksia, elävää musiikkia sekä muuta mukavaa ohjelmaa.

Askaisissa ei ole ollut omaa kauppaa kahteen vuoteen, ja muutkin palvelut olivat jo hiljalleen hiipumassa kylältä. Kaupalle ja muille palveluille näyttää kuitenkin selvästi olevan tarvetta. Meillä on täällä hyvä yhteishenki ja asukkaat haluavat tehdä kaikkensa kylän elävöittämiseksi, Lindström vakuuttaa.

Tarmo-ketjuun kuuluvan kyläkaupan lisäksi Askaisten Ritarituvaksi nimetty kyläkeskus tarjoaa muun muassa kahvila- ja ravintolapalveluita anniskeluoikeuksin sekä mahdollisuuden vastaanottaa ja postittaa lähetyksiä Smartpost-automaatin kautta. Hoitolayrittäjä Heli Lehto tulee tarjoamaan palveluitaan samassa rakennuksessa muutamana päivänä viikossa.