Raision kaupungintalon runomatineassa kuullaan sydämen säkeitä

RAISIO. Lausuntataiteilija Riitta Vasenkari tuo Raision kaupungintalolle sunnuntaina 6. toukokuuta kello 18 SYDÄMESTÄNI – runoja ja lauluja tähän asti -runo- ja musiikkiesityksen. Esitykseen hän on koonnut uransa varrelta mieleen painuneita, itselleen tärkeitä runoja ja proosatekstejä – sydämen säkeitä. Mukana on Jelena Guroa, Veikko Haakanaa, Helvi Hämäläistä, Leena Krohnia, Lassi Nummea.

Vasenkari on tehnyt aiemmin monia omia lausuntaesityksiä useiden eri muusikkojen ja eri ohjaajien kanssa. Hän itse on toiminut melkein kolmekymmentä vuotta opettajana ja ohjaajana Salon kansalaisopiston lausuntapiiriläisille. Hän on aktiivijäsen Turun Lausuntakerhon hallituksessa sekä toiminut myös Suomen Lausujain Liiton hallituksessa.

Tällä keralla muusikkona on monivuotinen yhteistyökumppani Arja Lyly. Yhteistyö hänen kanssaan sisältää sekä suurempia koko illan esityksiä, että erilaisia pienimuotoisempia kokonaisuuksia.

Arja Lyly on Turussa hyvin tunnettu kuorojen johtajana ja muusikkona laajemminkin. Tämänkertaisessa tilaisuudessa kuullaan muun muassa Piae Cantionesta, ikivanhaa kansanmusiikkia sekä uudempia viisusävelmiä, joista osa on Arja Lylyn itsensä säveltämiä.

Ohjaajana toimii teatteriohjaaja Marja-Leena Kuronen. Myös hänen kanssaan yhteistyö on jatkunut pitkään. Uutta esityksessä on sen kontaktoivuus. Puheen ja laulun lomassa esittäjät kertovat valinnnoistaan, miettivät menneitä ja tulevia.

Tilaisuuden järjestää Raisionseudun Lausujat ry.