Lausteen kaupunginosapäiviä vietetään 19.–20.5.

ITÄ-TURKU. Lausteen kaupunginosapäivät järjestetään osana kaupunginosaviikkojen ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina 19. – 20. toukokuuta kello 14–17.

Lauantaina juhlallisuudet alkavat MLL:n Perhekahvilalla, jonka jälkeen on vuorossa Tarinoita Lausteelta -muisteluiltapäivä. Kertomusten kautta paikkojen muistot muuttuvat yhteiseksi tarinaksi, josta kootaan Muistopeli. Hanketta toteuttaa Kirjan talo yhdessä Turun kaupungin kanssa.

Sunnuntaina koittava Laustepäivä on koko perheen tapahtuma, jonka tarkoituksena on aktivoida alueen asukkaita, luoda yhteishenkeä ja viettää mukava päivä ulkona.

Lausteen koulun kentän valtaavassa tapahtumassa on luvassa muun muassa streetfutisturnaus nuorille, Karvakavereiden vierailu, iltapäivätoiminnan Workshop-piste ja kirjaston kirjojen poistomyyntipiste.

Alueen asukkailla on mahdollisuus järjestää kirppis tuomalla paikan päälle oman viltin tai pöydän myyntituotteineen. Tilaisuudessa on mukana myös Nuokkaribiili sekä MLL:n keppihevosrata. Meripartiolippukunta Lätynkääntäjät paistaa lättyjä ja Lausteen nuorisotalo tarjoaa kahvia, teetä ja mehua.

TSS