Kaarinan valtuuston keskiryhmiltä kaksi valtuustoaloitetta

KAARINA. Kaarinan kaupunginvaltuuston keskiryhmät esittivät maanantaina 21. toukokuuta järjestetyssä kokouksessa aloitteenaan, että nuorisotoimi sijoittaisi ainakin yhden nuorisotyöntekijän Kaarinan pääkirjastoon siten, että nuorisotyöntekijä olisi kirjastossa nuorten keskuudessa muulloin kuin koulupäivän aikana.

”Pääkirjasto on uusi houkutteleva tila, joka tarjoaa uudenlaiset lähtökohdat nuorten kokoontumiseen ja kohtaamiseen. Nuoria kokoontuu kirjastoon, mikä onkin toivottavaa, mutta ilman koulutetun nuorisotyöntekijän läsnäoloa voi tuloksena olla nuorten välisiä ristiriitoja, kiusaamista ja omaisuuden rikkomista.” aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan kirjaston viihtyvyyttä nuorille ja muillekin käyttäjille parantaisi se, että nuorilla olisi joku, jonka kanssa jutella, ja johon turvautua, jos joutuu esim. kiusaamisen kohteeksi.

He esittävät  vuoden 2019 talousarvioon yhden nuorisotyöntekijän palkkaamista nykyisten lisäksi ja esitämme, että hänen työkohteensa on kirjasto ja siellä käyvät nuoret.

Lisäksi valtuuston keskiryhmät ehdottavat, että kaupunki ryhtyy toimiin paremman poikittaisen joukkoliikenteen toteuttamiseksi Varissuon ja 110-tien välillä.

”Turusta Varissuon suuntaan on hyvät liikenneyhteydet, samoin Turusta 110-tietä kohti Kaarina ja Piikkiötä. Näiden väylien väliin jää kuitenkin paljon toimintaa, joka on joukkoliikenteeltä katveessa.” aloitteeseen on kirjattu.

Heidän mukaan Krossin alueella Kaarinassa on nuorten työpajatoimintaa, työpaikkoja ja myymälöitä, joihin on hankalaa päästä muutoin kuin omalla ajoneuvolla, jos tulosuunta on Varissuo ja Littoinen tai seututie 110. Siksi Kaarinan kaupungin on ryhdyttävä toimiin paremman poikittaisliikenteen aikaan saamiseksi.

TSS