Uudenkaupungin Minifarmi & Kukkamessut täyttää 5 vuotta

Minifarmi & Kukkamessut valtaa viidennen kerran muun muassa Uudenkaupungin jäähallin ja uimahallin välisen kentän.

Toukokuun 19.–20. järjestettävä Minifarmi & Kukkamessut -tapahtuma tuo Uuteenkaupunkiin kolmelle messukentälle sekä jäähalliin yli 230 toimijaa esittelemään tuotteitaan ja toimintaansa. Tapahtumajärjestäjä Jarno Ihalan mukaan tarjolla on fraasinomaisesti ”jokaiselle jotain”.

UUSIKAUPUNKI. Minifarmi & Kukkamessut viettää tänä vuonna viisivuotisjuhlia. Tapahtuma on kasvanut lounaisrannikon yhdeksi suurimmista kevään tapahtumista.

– Vuonna 2013 messut olivat iso kasa pöllöjä ideoita ja tyhjiä kenttiä, kunnes sitten elokuussa 2014 järjestimme ensimmäisen messutapahtuman. Näytteilleasettajia oli noin viisikymmentä ja yleisöä muutama tuhat. Viime vuonna rikoimme yleisömäärässä kymmenentuhannen rajapyykin, iloitsee tapahtumaa järjestävä Jarno Ihala.

– Kukkamessut siirtyivät Minifarmin yhteyteen vuonna 2015, hän lisää.

Konkreettisesti esillä

Superviikonlopun sisällöstä Ihala kertoo, että mukana on paljon rakennusalan yrityksiä aina laiturivalmistajiin.

– Rakentaminen on edelleen iso osa messujen sisältöä ja näytteilleasettajat tuovat valmistamiaan tuotteita mökeistä laitureihin yleisön nähtäväksi. Lisäksi viikonloppuna on esillä maatilojen ja puutarhojen koneita. Konenäytökset esittävät edelleen osaa tapahtumasta. Myös autoliikkeitä on mukana edustamillaan merkeillä, Ihala listaa.

Messuilla pääsee myös testaamaan pienkoneita ja laitteita.

– Luvassa on myös sisutusideoita alan yrittäjien toimesta. Kukkamessuilla puolestaan on tarjolla niin luentoja aiheesta kuin kukkia ja muita kasveja kotipuutarhaan vietäväksi, Ihala esittelee.

Ryhmä Hau sunnuntaina

Ihala kuvaa Minifarmi & Kukkamessut-tapahtumaa koko perheen viikonlopuksi.

– Lapsille mieluista nähtävää ovat varmasti lukuisat esillä olevat eläimet. Ainakin minipossuja, alpakoita, vuohia, lehmiä ja hevosia pääsee ihastelemaan messualueella, Ihala lupaa.

Perheen pienimmille on luvassa oma traktoripuisto ja palokuntakin esittelee kalustoaan ja toimintaansa.

Lapsiperheet on huomioitu myös messujen viisivuotissynttäreiden tiimoilta.

– Sunnuntaina messuilla esiintyy ja lapsia sekä lapsenmielisiä tanssittaa monia kauppakeskuksia täyteen vetänyt Ryhmä Hau. On hienoa, että saimme heidät messutapahtumaan mukaan ja näin tämä olkoon synttärilahja meiltä nuoremmille vieraille, Ihala sanoo.

Kaikkineen Ihala lupaa, että viikonloppu tuskin jättää ketään kylmäksi jo ihan tunnelmaltaan ja ilmapiiriltään.

Alpakat vierailevat tänäkin vuonna tapahtumassa.

Rainer Tähtinen