Naantalilainen Seppo Uusikorpi ajoi kolmanneksi kansainvälisessä postien välisessä ajotaitokilpailussa

NAANTALI. Posti ajoi jälleen kärkisijoille kansainvälisessä International Post Corporationin (IPC) järjestämässä postien välisessä ajotaitokilpailussa. Naantalilainen postinjakaja Seppo Uusikorpi ja työturvallisuusjohtaja Marjo Rehn kisasivat kolmannelle sijalle. Voiton vei kisan isäntämaa Portugali ja toiseksi tuli Belgia. Postien välinen kilpailu käytiin Portugalin Estorilissä 17.–18. huhtikuuta. Kilpailemassa oli 11 joukkuetta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme. Kilpailu oli todella kovatasoinen. Taloudellisen ajon kokeessa me olimme parhaita. Kaiken kaikkiaan tämä kisamatka on ollut aivan huikea kokemus, Rehn ja Uusikorpi kertovat.

Seppo Uusikorpi on työskennellyt Postin palveluksessa jo 30 vuotta. Ura alkoi Porin jakelusta ja viimeiset viisitoista vuotta on kulunut Naantalin perusjakelun autoreiteillä.

Portugalissa testattiin ajoneuvon käsittelytaitoja sekä kykyä taloudelliseen, ympäristöä huomioivaan ja turvalliseen ajotapaan sekä hyvään asiakaspalveluun. Kisassa ajettiin myös sähköautoilla.

– Tavoitteenamme onkin ajaa reiteillä taloudellisesti ja turvallisesti joka päivä. Kaikissa Postin ajoneuvoissa on ajotavan seurantalaitteet. Niiden avulla voidaan vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Kuljetusten ympäristötehokkuutta parannetaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella, Postista kerrotaan.

Posti on voittanut kaksi edellistä kisaa, vuonna 2015 Ivalossa ja 2016 Belgiassa.