RAISIO. Raision Kirjastotalon Martinsalissa vietetään jälleen Kansainvälistä tanssin päivää monipuolisen tanssin merkeissä sunnuntaina 29. huhtikuuta kello 18.

Raision Tanssinpäivän tapahtumia 18 vuotta luotsannut toimittaja Taina Saarinen luopui tehtävästään viime vuonna. Uudeksi vetäjäksi saatiin kaikissa Raision tanssin päivissä esiintynyt tanssipedagogi Marika Hillgrén, joka pyysi mukaan myös tanssipedagogi Heidi Suomisen. Molemmat ovat pitkän linjan tanssinopettajia.

Kahden tanssipedagogin kokemus tanssin lukuisista sovellusmahdollisuuksista poiki Raisioon koko kuluvan lukuvuoden kestäneen TAIKA Tanssin Iloa Kaikille -teeman, jonka puitteissa he ovat opastaneet tanssia raisiolaisissa päiväkodeissa ja kouluissa.

Tänä vuonna Kansainvälisessä tanssin päivässä esiintyy 20 eri tanssiryhmää; flamencoa, kilpatanssia, show- ja nykytansseja, suomalaisia, virolaisia, espanjalaisia, kuubalaisia tansseja lapsista senioreihin… Ja onpa esityksen väliajalla nähtävissä myös Koirakeskuksen koiratanssia.

Raision kansainvälisen tanssin päivän järjestää Raision kaupungin kulttuuripalvelut. Tapahtuman lippuja saa etukäteen kirjaston Palvelupisteestä tai tuntia ennen ovelta. Tilaisuudessa on myös Vaisaaren koululaisten järjestämä puffetti.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29. huhtikuuta. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta riippumatta. Päivää juhlistetaan lukuisin tapahtumin myös eri puolella Suomea.