Esperin uusi ikäihmisten hoivakoti valmistuu jouluksi Raadelmaan

KAARINA. Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava Esperi Care -konserni rakennuttaa vuoden 2018 aikana 14 uutta hoivakotia. Yksi niistä tulee Kaarinaan: Piikkiön Raadelmaan.

Rakentajana toimii Hartela Oy ja valmista pitäisi olla vielä tämän vuoden aikana. Asukkaat pääsevät muuttamaan talven aikana. Hoivakoti tulee työllistämään noin 30 henkeä.

Valmistuttuaan hoivakoti tarjoaa ikäihmisille tehostettua, ympärivuorokautista hoivaa, kevythoivaa sekä lyhytaikaista asumispalvelua. Asukkaaksi pääsee kaupungin sopimuksen kautta, palveluseteliä käyttäen tai itse asumisensa maksaen.

Yhteiset, tilavat oleskelu- ja ruokailutilat sisustetaan iloisin värein ja asukkaat pääsevät itse sisustamaan omat asuntonsa haluamallaan tavalla. Yksittäiset asunnot ovat 20 neliömetrin kokoisia ja kaikkiin kuuluu oma wc/kylpyhuone. Lisäksi hoivakodissa on sauna sekä suojaisa pihapiiri ulkoilua varten.

– Yhteisissä tiloissa sisällä ja ulkona tullaan elämään toiminnallista arkea ja juhlaa, johon sisältyy monipuolista harrastus-, kulttuuri- ja viriketoimintaa. Avaamme ovet yleisölle kodin valmistuttua ja toivotammekin kaikki tervetulleeksi tutustumaan meihin ja toimintaamme, kertoo Esperin aluejohtaja Kimmo Karvonen.