E18 kehätien uusiminen houkutteli DB Schenkerin Lietoon

LIETO. Yksi maailman johtavista kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajista, DB Schenker, tiedotti maaliskuussa rakentavansa uudet toimitilat Liedon Avantiin.

DB Schenkerin palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Lietoon siirtyvien kuljetuspalvelujen tuotannossa on vähintään 300 kuorma-autoa, jotka tulevat käyttämään ahkerasti nyt uusittavaa E18 kehätietä.

– Ohikulkutien kautta saamme hyvät yhteydet Naantalin satamaan, Turun satamaan, muille isoille teille ja Turun kaupunkiin. Ehdottomasti se oli yksi ratkaiseva tekijä, kun sijaintia mietittiin, kertoo DB Schenkerin maakuljetuksista vastaava johtaja Petteri Nurmi.

DB Schenkerin nykyiset terminaalit sijaitsevat Turun satama-alueen asuinkäyttöön kaavoitetulla alueella Juhana Herttuan puistokadulla ja Nosturinkadulla. Lietoon rakennettava terminaali kokoaa Turun terminaalitoiminnot yhden katon alle ja mahdollistaa toimintojen laajentamisen. Terminaalin sijoituspaikkaa valittaessa ratkaisevia tekijöitä oli hyvien liikenneyhteyksien lisäksi tontin rakennuskelpoisuus.

Liedon terminaali otetaan käyttöön vuonna 2020.

– Tarkoitus on aloittaa maansiirtotyöt kuukauden kuluttua, Nurmi kertoo aikataulusta.

Lietoon tulevat toimitilat koostuvat noin 14 500 neliömetrin lämmitetystä terminaalista ja noin 3 400 neliömetrin ulkohallista. Lisäksi rakennetaan noin 1 100 neliömetrin toimistotilat. Investoinnin arvo on noin 28,7 miljoonaa euroa, josta 26,5 miljoonaa euroa Liedon tontilla rakentamiseen. Tällä vuosikymmenellä DB Schenker on investoinut Suomen kiinteistöihin jo noin 110 miljoonaa euroa. DB Schenkerillä on Suomessa noin 40 kiinteistöä.