MASKU. Sisco Oyj:n suunnitelmat Maskun Rivieralle rakennettavista vuokrakerrostaloista saivat takaiskun, kun Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus Ara hylkäsi korkotukilainavarausta koskevan hakemuksen.

Vuokratalojen rakentamislainojen lyhytaikaisesta korkotuesta annetun lain mukaan laina voidaan hyväksyä korkotukilainaksi sosiaalisen tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisen tarpeen perusteella. Korkotukivuokra-asuntojen on oltava rakentamis- ja asumiskustannuksiltaan kohtuullisia.

Ottaen huomioon hankkeen kustannukset ja koon sekä paikkakunnan asuntomarkkinatilanteen sekä vallitsevan hinta- ja vuokratason, ARA katsoo, että korkotukilainaksi hyväksymisen yleiset edellytykset eivät täyty.

Kunta sen sijaan puolsi hakemusta, koska kunnanjohtaja Arto Oikarisen mukaan kunnan alueella ja koko Turun kaupunkiseudulla on tarvetta rakentaa nopeasti kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

– Täällä on nyt hirvittävä pula vuokra-asunnoista ja tällä projektilla me osaltamme edesauttaisimme vuokra-asuntotarjonnan kasvua, Oikarinen perustelee.

Maskun asuntotarjonnan lisääminen mahdollistaisi myös Vakka-Suomen alueelle työllistyvien sijoittumisen kohtuullisen työmatkan etäisyydelle työpaikastaan. Siksi kunta pyrkii jatkamaan neuvotteluja.

– Yritämme vielä neuvotella ja selvittää, voisiko hakemuksen hyväksyä, jos sitä hiukan muuttaisi. Ara katsoi, että hanke oli Maskuun liian suuri ja kustannustasoltaan liian korkea. Kustannustasoon emme kuntana voi vaikuttaa, mutta hankkeen suuruutta pystytään tarkistamaan, Oikarinen kommentoi.

Hakemuksessaan Sisco Oyj esitteli alustavat suunnitelmat kolmen puukerrostalon rakentamisesta Rivieran alueelle osoitteeseen Vähäkorventien 2. Jokaiseen taloon on suunniteltu neljä kerrosta ja 20 asuntoa, joiden koko vaihtelee 25 ja 67 neliön välillä. Taloihin tulee muun muassa maalämmitys ja hissi.

Hylätyn hakemuksen mukaisen hankkeen hankinta-arvo on 9 834 786 euroa. Hankkeen kokonaispinta-ala on noin 3400 kerrosneliömetriä, josta asuntojen osuus on 2973 kerrosneliömetriä. Alkuvuokran vuokralaskelman mukaan neliövuokra/kk on 12,96 euroa.

Janica Vilen