Taidehistorian laaja kirjo esittäytyy Ruskon kirjaston kevätnäyttelyssä

Raision opiston Ruskon maalauspiiriin osallistuneiden Maiju Kilkin, Saila Rinteen ja Tapio Laakson taidonnäytteitä.

RUSKO. Raision opiston Ruskon maalauspiirin kevätnäyttely aukeaa huomenna 28. maaliskuuta Ruskon kirjastossa. Taidehistoriaa maalaten -aiheiseen näyttelyyn ehtii tutustua 18. huhtikuuta asti.

Raision opiston maalauskurssin ohjaajana toimiva taidemaalari Jarkko Rantanen kertoo, että syksyllä aloitettiin renessanssiajan taiteeseen tutustumisesta.

– Annoin kurssilaisille erilaisia tehtäviä kuten esimerkiksi Leonardo da Vincin Nainen ja kärppä -teoksen tutkiskelua ja maalaamista omien näkemystensä mukaisesti, Rantanen sanoo.

– Kuljimme siitä taidehistoriaa eteenpäin aina nykytaiteeseen ja modernismiin asti erilaisia maalaustekniikoita kokeillen. Työt syntyivät pääosin öljy- ja akryyliväreillä, lisää Rantanen.

Rantasen mukaan ensi syksyn kursseilla jatketaan jälleen taidehistorian hengessä. Niin aloittelijoille kuin taitojaan syventävillekin soveltuvilla kursseilla opitaan maalauksen perusteita ja syvennetään kuvallista ilmaisua. Muutamilla kerroilla on mukana myös elävä malli.

– Kursseilla käy tiivis porukka, jotka ovat harrastaneet maalausta jo useamman vuoden. Toki jonkun verran vaihtuvuuttakin on, ja uusille harrastajille löytyy aina tilaa, Rantanen innostaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy