Sampo peittosi Loimun runkosarjan viimeisessä ottelussa – samat joukkueet kohtaavat puolivälierissä

LENTOPALLO. Raision Loimu päätti lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan lauantaina 10. maaliskuuta Siilinjärvellä, jossa isäntäjoukkue Sampo Volley oli lopulta vahvempi luvuin 3–2 (22–25, 25–22, 25–20, 21–25, 15–10). Tulos tarkoittaa sitä, että Sampo nousee runkosarjassa toiseksi ja kohtaa puolivälierissä runkosarjan seiskan, eli Loimun.

Vierailijoilla oli lauantaina vielä viimeisessä erässä mahdollisuus vaikuttaa vastustajaansa, sillä lauantain ottelun voitto olisi pitänyt Ettan sarjassa toisena ja tuonut oululaiset Loimun vastustajaksi pudotuspelien avausvaiheessa. Lauantain ottelun tulos antoi kuitenkin Sampolle varoituksen Loimun iskukyvystä. Runkosarjassa molemmat joukkueet hoitelivat kotiottelunsa ja kaksi kolmesta pelistä venyi viiteen erään, joten pudotuspeleissä on odotetavissa mielenkiintoista taistelua välieräpaikasta.

Perjantain viiden erän taistelu Leka Volleyn vieraana ei painanut loimulaisten jaloissa, vaan vierailijat aloittivat runkosarjan päätöskamppailun Sampo Volleyta vastaan Siilinjärvellä pirteästi lauantaina. Perjantaina hyvin pelannut passari Tomi Saarinen sai paikan avauksessa ja perjantaina flopannut hakkuri Gino Naarden osoitti heti avauspalloissa olevansa pelipäällä Saarisen tarjoilusta. Loimu veikin avauserän nimiinsä Naardenin ja Verneri Vetriön johdolla. Toisessa erässä avauserän johtohahmot sortuivat virheisiin ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Samo jatkoi laajalla rintamalla onnistumista, kun taas Loimu oli jälleen Naardenkin ja Vetriön onnistumisten varassa. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Sampo vei kolmannen erän nimiinsä. Loimu oli päättänyt kuitenkin taistella runkosarjan viimeiseen palloon asti ja taistelun ilmentymä hakkuri Gino Naarden takoi neljänteen erään taululle 8 pistettä 88% hyökkäystehoin. Näin ottelun, runkosarjan ja pudotuspelien ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

– Hyvä taistelu meiltä ja omankin peli kulki ihan hyvin. Vastaanotossa oli ajoittain ongelmia Sampon hyvien leijasyöttöjen kanssa, kommentoi Loimun Verneri Vetriö taistelun tauottua.

Ratkaisuerä eteni alusta alkaen Sampon komennossa ja isännät voittivat runkosarjan hopeamitalit itselleen. Samalla varmistui se, että Sampo kohtaa puolivälierissä lauantaina myrskyvaroituksen antaneen Loimun. Ottelun paras pistemies oli Loimun Naarden 23 pisteellään. Loimulaisista seuraavaksi parhaat olivat Janne Marttila 14 ja Trent O’Dean 13 pisteellä. Samposta ex-loimulainen Enderwin Herrera teki 19 ja Timo Leikas ja Aleksi Kaatrasalo 17 pistettä mieheen.

– Sampo on vahva joukkue, mutta me osoitimme, että pystymme haastamaan heidät. Olisimme voineet voittaakin tämän ottelun, nostatti Loimun päävalmentaja Christophe Achten tunnelmia jo pudotuspelejä ajatellen.

Puolivälierien ottelurytmitystä ja -ohjelmaa ei ole vielä saatu sovittua kuntoon Loimun ja Sampon kesken, joten play offien aikatauluista informoidaan lähipäivinä tarkemmin.