Paimiolainen Riikka Hiltunen Voicen kaksintaistelussa tänään klo 20

Paimiolainen Riikka Hiltunen (os. Leskinen) on mukana tänään nähtävässä Voice of Finlandin Kaksintaistelu-jaksossa.

Riikka Hiltunen kaksintaistelee tänään Voice of Finlandissa. Osallistuminen yhteen suurimmista ja suosituimmista laulukilpailuista on tuonut laulajalle aivan uudenlaista itseluottamusta.

PAIMIO. Paimiolainen Riikka Hiltunen (os. Leskinen) kilpailee jatkopaikasta perjantaina 9. maaliskuuta nähtävässä Voice of Finlandin kaksintaisteluosiossa. Helmikuussa nähdyssä Ääni Ratkaisee -jaksossa hän pääsi jatkoon, kun sekä Redrama että Olli Lindholm halusivat hänet joukkueeseensa.

Osallistuminen Voiceen kypsyi Riikka Hiltusen – joka ohjelmassa esiintyy vielä Riikka Leskisenä – mielessä monen vuoden ajan.

– Olin katsellut ohjelmaa jo monta vuotta haikeana ajatellen, että ”kyllä minäkin tuohon pystyisin”, naurahtaa ikänsä musiikkia harrastanut paimiolainen.

Rohkeutta kerättyään ja aviomieheltään vahvistusta asiaan haettuaan Hiltunen päätti osallistua kisaan, ja hänet kutsuttiinkin koelauluihin.

– Pelkkä Voiceen pääseminen vaatii laulu- ja esiintymistaitoa. Hakemukseen pitää liittää lauluvideo, ja jos se on riittävän vakuuttava, pääsee osallistumaan koelauluihin.

Tämän vuoden kilpailuun lähetettiin yli 2 000 hakemusta ja 52 kutsuttiin koelauluihin. Riikka Hiltunen pääsi hakemuksensa perusteella koelauluun, ja sieltä tie vei eteenpäin ohjelman ensimmäiseen osaan, Ääni Ratkaisee -jaksoon.

– Se oli aivan uudenlainen tilanne minulle, vaikka olen esiintynyt ja laulanut koko ikäni, myös isoille yleisöille. Silti Voicen Ääni Ratkaisee -kisa oli aivan mielettömän jännittävä, turkulaisessa Aino-kuorossakin laulava Hiltunen muistelee.

Redraman valmennukseen

Paula Koivuniemen tutuksi tehneen Sua vasten aina painautuisin -kappaleen esitettyään Riikka Hiltunen saattoi huokaista helpotuksesta. Kaksi tuolia kääntyi, ja tähtivalmentajista Redrama ja Olli Lindholm halusivat paimiolaisen joukkueeseensa.

– Siinä tuli sellainen itsensä voittamisen fiilis, tunne, että on tehnyt jotain todella erikoista. Voicen kilpailussa on kuitenkin vain minuutti aikaa todistaa laulutaitonsa, siinä ei saa toista mahdollisuutta, jos homma menee pieleen. Biisin valinta on kilpailun ensimmäisessä osassa todella ratkaiseva, kertoo Hiltunen.

Paimiolainen laulaja valitsi valmentajakseen Redraman.

– Alunperin olin toivonut pääseväni Anna Puun joukkueeseen, hänen laulutyylinsä olisi sopinut minulle. Olin harkinnut etukäteen myös Ollin valmennusta, mutta jotenkin ajattelin, että Redrama voisi antaa hyviä vinkkejä esiintymisestä.

Toivo ei ollut turha.

– Redraman ja hänen apuvalmentajansa Diandran valmennukset olivat hyviä. Redrama osaa todella auttaa esiintymisessä ja Diandralta tuli konkreettisia ohjeita laulamiseen, Hiltunen kiittelee.

Riikka Hiltusen esiintyminen Kaksintaistelussa nähdään siis perjantaina. Kävi kilpailussa lopulta miten tahansa, paimiolainen kertoo saaneensa valtavasti kokemusta kilpailusta.

– Olen huomannut olevani paljon itsevarmempi kuin ennen, ja tunnen saaneeni niin arvokasta esiintymiskokemusta, että uskallan olla isonkin yleisön edessä oma itseni.

Hiltusen kaksintaistelu nähdään Voice of Finlandissa Nelosella perjantaina klo 20.

Marko Vuosjoki