Eilen Loimu hävisi Lekalle – tänään ratkeaa puolivälierävastustaja

LENTOPALLO. Loimu aloitti runkosarjan päätöskierroksen tuplaviikonlopun perjantaina 9. maaliskuuta Kuopiossa, jossa vastustajaksi asettui Leka Volley. Joukkueet tarjosivat vähälukuiselle yleisölle mukaansatempaavan ja vauhdikkaan viiden erän taistelun, jonka päätteeksi isännät pääsivät juhlimaan voittoa luvuin 3–2. Sarjapisteet jaettiin siis 2–1. Näin ollen runkosarjan päätöskierrokselle jäi Loimulle vielä panosta. Lauantain päätösottelussa ratkeaa, sijoittuuko Loimu runkosarjassa kuudennelle vai seitsemännelle sijalle ja onko Sampo toinen vai kolmas. Samalla ratkeaa myös Loimun puolivälierien vastustaja, joka voi olla joko Etta tai Sampo.

Perjantaisen ottelun avauserä oli Lekan lievää hallintaa alusta alkaen. Loimua mukana pelissä piti kovin tehoin pisteitä tehtaillut Janne Marttila. Hakkuri Gino Naardenilla oli edellisen Leka-ottelun tapaan vaisu avaus otteluun ja hän tahkosikin avauserän ilman pisteen pistettä. Toisessa erässä Marttila kiristi ruuvia entisestään ja tehtaili peräti 9 pistettä erän aikana. Hyvätasoisen erän lopussa takamatkalle jäänyt Loimu nousi jo tasoihin tilanteeseen 23–23, kun vaihdosta hakkuriksi päässyt Karri Sihvonen nostatti vieraiden toiveita erävoitosta torjuntapisteellä. Sitä seuranneet Kirill Borichevin ja Tuomas Koppasen hyökkäysvirheet veivät lopulta vieraiden voiton tavoittelun ja Leka lähti pitkälle erätauolle kahden erän johtoasemassa.

Pitkältä tauolta parketille saapui sisuuntunut Loimu. Kolmannen erän teknistä aikalisää vietetään Loimun johtaessa 10–14. Ottelun alun vaisusti pelannut Gino Naarden heräsi kolmannessa erässä pelaamaan ja oli vahva niin syöttökulmauksessa kuin hyökkäyksissäkin. Loimu pääsi ensimmäisenä syöttämään eräpalloa, mutta Lekan aikalisän jälkeinen ensimmäinen eräpallo ei tuo toivottua tulosta. Eivätkä tuo muutamat seuraavatkaan, kunnes Loimu pääsee tuulettamaan erävoittoa tulostaulun osoittaessa lukemia 33–35.

Maratonerän jälkeen Loimu sai pidettyä pelinsä tason kohdillaan ja passariksi vaihdettu Tomi Saarinen pyöritti hyökkäyspeliä tehokkaasti. Vaihdosta pääsivät irti myös Karri Sihvonen ja Tuomas Siirilä, jotka korvasivat Tuomas Koppasen ja Janne Marttilan. Rytmin muutos piti loppuun asti ja Loimu vei neljännen erän selvin 19–25 numeroin. Ratkaisu siirtyi näin olleen lyhyeen viidenteen erään, jossa edettiin tasaisesti tilanteeseen 6–5 asti. Leka pääsi pienelle karkumatkalle, kun Naarden sortui kahteen peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen ja sai tehdä tilaa Kirill Boricheville. Tämä etumatka piti loppuun asti, vaikka Loimu nousi vielä pisteen päähän tilanteeseen 12–11 Borichevin kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä.

– Vaihdosta tulleet pelaajat hoitivat hommansa hienosti ja voitto oli lähellä. Taistelu oli hyvää, yleisöön menevää jossain määrin. Me teimme vain tänään virheitä liikaa, kommentoi Loimun libero Ville Sihvonen.

Ottelun parhaan pistesaaliin kokosivat Lekan hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Redi Koci, jotka tekivät 18 pistettä mieheen. Loimun parhaat pistemiehet olivat Janne Marttila ja Gino Naarden, jotka tekivät pisteen vähemmän kuin Lekan parhaat pistenikkarit. Loimulaisista tosin kaksi viimeistä erää vaihdossa ollut Marttila jäi 14 pistettä plussalle, kun taas Naardenin tehosaldo oli vain +2. Muista loimulaisista Trent O’Dea oli totutun vahva ja vaihdosta kentälle päässeet pelaajat osoittivat kyntensä. Erikoismaininnan ansaitsee viime viikolla nuorten maajoukkueen testileirillä ollut passari Tomi Saarinen, joka pelasi hyvällä tasolla antaen näyttöjä ensi viikolla alkavia pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Toinen erä oli otettavissa, mutta ei oltu lopussa riittävän vahvoja. Kolmannessa erässä vaihdettiin kuusikkoa ja saatiin rytmiä vaihdettua. Saarinen pelasi hyvän passipelin ja muutenkin olen tappiosta huolimatta tyytyväinen siihen että saimme vaihdoilla hakemaamme muutosta aikaiseksi, totesi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.