Tuorlan Majatalo laajentaa Turkuun Verkahovin ravintolaan

YRITYSUUTISET. Kaarinalainen Tuorlan Majatalo Oy on solminut vuokrasopimuksen ELA-Säätiön kanssa Verkahovin ravintolatilasta Turussa. Ravintolatoiminta alkaa maaliskuun alussa ja tarkoitus on alussa toimia lounasravintolana. Toiminta tulee käsittämään myös juhla- ja cateringtoiminnan.

– Tuorlan Majatalolla on Kaarinassa päätoimipisteen lisäksi lounasravintola Kaarinan Tähti ja Turussa Helmikahvila. Pitopalvelun kysyntä on selkeästi nousussa ja Verkahovin keittiötilat mahdollistavat tämän toiminnan vahvan kehittämisen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Marja Vaiste.

Verkatehtaan yksikön keittiön vetovastuun ottaa kokenut keittiömestari Hannu Väisänen. Ravintolan ajatuksena on keskittyä perinteiseen ja monipuoliseen lounastarjontaan.

Verkahovin tiloissa toimii noin 20 yritystä ja kiinteistössä asuu 300 asukasta. Verkahovin ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa, erillinen kabinetti ja kiinteistön toisessa kerroksessa sijaitseva kokous- ja juhlatila. Ravintola on aiemmin ollut menestyneesti esimerkiksi Maija Laine Oy:n hoidossa.

Verkahovin talolla on pitkä historia. Värjärimestari Limnell perusti tontille rakentamaansa puutaloon höyrykäyttöisen kutomon vuonna 1875. Tehdas toimi vaihtelevalla menestyksellä 1930-luvulle asti, jonka aikana siitä kasvoi yksi maamme johtavista tekstiilitehtaista. 1950-luvulla tehdas oli Turun toiseksi suurin työllistäjä yli 1 800 työntekijänsä kanssa.

Tehdasrakennus kasvoi kasvamistaan ja nykyäänkin se on kaupungin suurimpia rakennuksia. Tehtaan portit sulkeutuivat lopullisesti vasta 1980-luvun alussa.

Joitakin vuosia talo oli tyhjillään, kunnes siitä alettiin kunnostaa modernia eurooppalaista asuinrakennusta. Nykyisen Verkahovin tilaviin, korkeisiin ja valoisiin asuntoihin muuttivat ensimmäiset uudet asukkaat tammikuussa 1994. Väljästi rakennetun talon keskustorilla voi talon 300 asukasta nauttia lasikaton alla myös kahvila- ja ravintolapalveluista.

Tuorlan Majatalo on perustettu vuonna 1996. Sen liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljoonaa euroa.