Nousiaisissa aloitetaan tänään tehoklooraus – Asukkaita neuvotaan varaamaan pariksi viikoksi vettä!

NOUSIAINEN. Nousiaisten vesijohtoverkoston tehoklooraus (poislukien Valpperin alue) aloitetaan tänään 6. helmikuuta kello 23. Tämän jälkeen vettä ei saa käyttää mihinkään muuhun kuin wc:n huuhteluun.

– Kuntalaisten kannattaa varata riittävästi vettä vara-astioihin useamman päivän vesikatkosta varten. Vedenjakelu jatkuu paloasemalla ja myös Moisiokodin pihalle tullaan avaamaan toinen lämpöeristetty vedenjakelupiste, kunta tiedottaa.

Kloorinsyöttö putkistoon kestää arviolta myöhään torstai-illalle asti. Kloorinsyötön loppuvaiheessa kiinteistöissä pitäisi varmistaa kloorin kulkeutuminen myös kiinteistön omaan putkistoon. Mikäli omakotitalojen asukkaat aikovat olla vedenkatkoksen ajan pois kotoa, tulisi asunnolla kuitenkin käydä torstaipäivän aikana kello 9:n ja 24:n välisenä aikana jossain välissä laskemassa joka hanasta vettä. Ensimmäinen hana aukaistaan ja vettä lasketaan noin viisi minuuttia ja sen jälkeen muista hanoista lasketaan vettä yksi kerrallaan noin 30 sekuntia. Sen jälkeen hanat suljetaan. Aikaisemmasta ohjeesta poiketen vettä ei siis saa jättää tippumaan, koska asiantuntijalaskelmat ovat osoittaneet veden loppumisen todelliseksi uhaksi. Taloyhtiöissä taloyhtiön edustaja voi hoitaa juoksutukset tarvittaessa.

Ne kiinteistöt tai kiinteistöjen yksittäiset hanat, joita ei ole käytetty tammikuun puolivälin jälkeen, jätetään kiinni. Niihin ei ole päässyt saastunutta vettä eikä niitä näin ollen tarvitse desinfioida. Kun ne aikanaan otetaan käyttöön, tulee vettä juoksuttaa muutamia minuutteja, jotta mahdolliset sakat saadaan huuhdeltua pois.

– Mikäli olet pois kotoa eikä asunnollasi pääse kukaan käymään yllä ilmoitettuna aikana, ilmoita tästä vesihuoltoon mieluiten sähköpostilla osoitteeseen vesiasiakkaat@nousiainen.fi taikka tekstiviestillä numeroon 044 4355 402.  Vesihuolto ottaa sinuun tässä tapauksessa yhteyttä tarvittaessa, kunta ohjeistaa.

Vesihuollon henkilöstö kiertää torstaina alueella mahdollisimman kattavasti ja kerätyillä yhteystiedoilla saatetaan myös antaa toimintaohjeita. Osalle kiinteistöjä tullaan ilmoittamaan toimintaohjeet puhelimitse ja osassa käydään paikan päällä. Asukkaita pyydetään pitämään se matkapuhelin, jonka numero on annettu vesihuollolle, lähettyvillä torstain ja perjantain aikana.

Vesihuoltolaitoksen ilmoituksesta kunkin kiinteistön haltijan tulee juoksuttaa vettä jokaisesta kiinteistön kylmän veden hanasta. Juoksutus tehdään yksi hana kerrallaan, ensimmäisestä hanasta noin viisi minuuttia ja muista noin puoli minuuttia. Tämän jälkeen kaikki hanat on suljettava ehdottomasti! Väkevän klooripitoisen veden annetaan vaikuttaa kiinteistöjen putkissa vähintään 6 tuntia. Jokaisen tulee ehdottomasti toimia aikataulujen suhteen vain vesilaitoksen ohjeiden mukaisesti, jotta verkoston paine pysyy riittävänä ja vesi ei lopu kesken.

Kun riittävä kloorauksen vaikutusaika on saavutettu kaikkialla verkostossa, siirrytään verkoston huuhteluun, mikä tehdään myös vaiheittain vesilaitoksen ohjeistamassa aikataulussa, jotta vesi ei lopu.  Verkoston huuhtelu saadaan päätökseen todennäköisesti perjantaina, viimeistään viikonlopun aikana. Mikäli olet pois kotoa vesikatkon ajan, huuhtelun voi tehdä kun tulet kotiin. Ainoastaan putkiston desinfiointiliuoksen levittämisen aikana torstaina olisi välttämätöntä käydä paikalla yllä mainittuna aikana.

Tehokloorauksen jälkeen veden keittokehotusta ja ylläpitokloorausta jatketaan vielä vähintään viikon ajan.

Tehokloorauksen etenemisaikataulua päivitetään kunnan nettisivuille, mistä kuntalaisia pyydetään seuraamaan tilannetta ja tiedottamaan myös niille, jotka eivät pysty nettisivuja seuraamaan.