Naantalin linja-autoaseman kortteliin aletaan rakentaa syksyllä kerrostaloasuntoja

Uudet yhtiöt nimetään Ruotsin tulevien kuningatarten mukaan

Havainnekuva Naantalin Victoriasta, jonka rakennustyöt aloitetaan näillä näkymin syksyllä.

NAANTALI. TA-Yhtiöihin kuuluvilla Taova Oy:lla ja TA-Asunnot Oy:lla on suunnitteilla kerrostaloasuntoja Naantalin keskustaan, nykyisen linja-autoaseman kortteliin. Naantalin uuden keskustakorttelin kulmiin rakennetaan kahdessa vaiheessa yhteensä neljä kerrostaloa, joiden katutasoon tulee nykyaikaisia liiketiloja ja niiden yläpuolelle asuntoja. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa tänä syksynä ja arvioitu valmistumisaika on ensimmäisten talojen osalta ensi vuoden lopulla.

– Naantalin ydinkeskustan korttelien alue on kehittymässä korkeatasoiseksi ja viihtyisäksi asumisen, palveluiden ja oleskelun keskustaympäristöksi. Alueen vahva identiteetti syntyy historiasta, Naantalin vanhan kaupungin idyllisistä maisemista, vierasvenesataman ja meren läheisyydestä. Kortteli liittyy samalla osaksi kantakaupungin ruutukaavaa ja mahdollistaa jalankulkupainotteisen keskustan laajenemisen, kuvailee keskustakorttelin pääsuunnittelija Pekka Mäki Sigge Arkkitehdit Oy:stä.

Korttelipihan alle rakennetaan puolilämmin autohalli, josta pääsee hissillä suoraan asuinkerroksiin. Asuntojen sijainti katutason yläpuolella ja autohallin päälle muodostuva suojaisa sisäpiha muodostavat puitteet rauhaisalle asumiselle keskellä kaupunkia. Sisäpihalle rakentuu oma vehreä keidas pihasaunoineen ja oleskelualueineen. Vihersuunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota ja piharakennusten katot katetaan viherkatolla.

Ensimmäisessä vaiheessa korttelin lounaisreunalle Luostarinkatu 24:ään rakennetaan Asunto Oy Naantalin Victoria, johon tulee kaksi kerrostaloa ja 50 asuntoa. Korttelin koillisreunan Asunto Oy Naantalin Estellen kaksi kerrostaloa Tuulensuunkatu 25:een täydentävät myöhemmin korttelin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Asunto Oy Naantalin Victorian asunnot ovat 31,5 – 94,5 m² yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

– Halusimme tarjota laajan asuntovalikoiman, josta löytyy sopiva vaihtoehto monenlaisiin elämäntilanteisiin, myös vapaa-ajan kodiksi, sanoo Taova Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Asuntojen keittiöt liittyvät luontevasti osaksi oleskelutiloja ja useissa tilaratkaisuissa on saareke tai taso. Tilan tuntua lisätään suurilla, lähes lattiaan saakka ulottuvilla ikkunoilla ja lasiliukuovellisilla parvekkeilla. Alimman kerroksen sisäpihan puoleisten huoneistojen erikoisuutena oma terassi ja ylimmän kerroksen isoissa uniikeissa kolmioissa on oma sauna, kaksi parveketta ja osassa vinoja kattopintoja kattoikkunoineen.