Maskun uusi nuorisovaltuusto sai 2000 euron lahjoituksen

Seutusanomien kuva-arkisto.

MASKU. Maskun Askaisissa toimiva lasten ja nuorten terapiavälineiden myyntiin erikoistunut yritys FunSense on päättänyt lahjoittaa 2 000 euroa Maskuun vasta perustetun nuorisovaltuuston toiminnan tukemiseen.

– Halusimme lahjoittaa rahaa kunnalle edistääksemme nuorison vaikutusmahdollisuuksia kunnassa. Nuorten oma ääni olisi tärkeä saada kuuluviin kunnallispolitiikassa etenkin heitä koskevassa päätöksenteossa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja Rami Käkönen.

– Haastan mukaan samalla muutkin maskulaiset yritykset tukemaan nuorisoa, Käkönen innostaa.

Maskun nuorisovaltuusto aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Valtuustokausi kestää vuoden loppuun saakka. Valtuustoon valittiin syksyllä järjestetyissä vaaleissa seitsemän vuosien 1999–2004 välissä syntynyttä paikallista nuorta. Säännöllisesti järjestettävien kokousten yhteydessä nuorille valtuutetuille järjestetään myös erilaisia koulutuksia kunnallispolitiikkaan ja vaikuttamisen mahdollisuuksiin liittyen.

– Olemme erittäin innoissamme nuorisovaltuuston käynnistämisestä kotikunnassamme. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta nuorilla olisi hyvä asua ja elää Maskussa, valtuuston puheenjohtajaksi valittu Rene Ahonen vakuuttaa.

Myös kunnan taholla ollaan kiitollisia.

– On todella hienoa, että paikallinen yritys ymmärtää valtuustotyöskentelyn tärkeyden ja arvostaa nuorten näkemystä, nuorisovaltuuston toimintaa ohjaava Maskun kunnan nuorisosihteeri Jatta Ihaksi kiittelee.