Varissuon nuorisotalolla avautuu Ääni Malawin tytöille -näyttely 29.1.

Ääni Malawin tytöille -näyttely saapuu 29. tammikuuta Varissuon nuorisotalolle. Kuva: Taksvärkki ry.

VARISSUO. Varissuon nuorisotalolla on maanantaista 29. tammikuuta alkaen esillä Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely. Ääni Malawin tytöille -näyttely kertoo, kuinka nuoret vaikuttavat yhteisöönsä Malawissa ja purkavat koulunkäynnin esteitä. Näyttely kiertää alkuvuoden Turun seudulla.

– Haluan rohkaista muita tyttöjä opiskelemaan ja keskittymään siihen, mitä voimme saavuttaa tulevaisuudessa, sanoo Taona Kayiwe, 20. Hän on yksi malawilaisista nuorista, joille Taksvärkki ry:n näyttely antaa kasvot.

Näyttely tuo esille malawilaisten tyttöjen ja muidenkin nuorten erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä edistävistä toimista omissa yhteisöissään. Monen tytön koulunkäynti keskeytyy esimerkiksi raskauden, naimisiinmenon tai kotitöiden vuoksi. Näitä esteitä purkavat nuorten omat vertaisryhmät, jotka antavat tytöille itseluottamusta ja levittävät tietoa koulunkäynnin tärkeydestä niin nuorille kuin kylien vanhemmillekin.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2017–2018 Taksvärkki-kampanjaa, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Malawissa. Taksvärkki ry on järjestänyt vastaavia kampanjoita jo vuodesta 1967 lähtien. Periaate on: nuorelta nuorelle.

– Taksvärkki-keräys on yksi tapa rakentaa yhteys suomalaisten nuorten ja kehitysmaiden nuorten välille, kertoo Turun aluekoordinaattori Katariina Kulha.

Valokuvanäyttely on kiertänyt vuoden alusta Turun pääkirjaston nuorten osasto Stoorissa ja Raision kirjaston aulagalleriassa. Ensi viikon näyttely on esillä Nuorten toimintakeskus Vimmassa.

Helmikuun toisella viikolla näyttely levittäytyy Kaarinan suuntaan. Turun seudun kiertueensa jälkeen Ääni tytöille -näyttelyn voi bongata Jyväskylän seudulla. Taksvärkki-kampanjaan ilmoittautuminen ja kouluvierailijan tilaaminen onnistuvat Taksvärkin nettisivuilla.

TSS