Taisto Nuutinen aloitti Sauvon teknisenä johtajana

SAUVO. Sauvon kunnan teknisenä johtajana on työskennellyt 2. tammikuuta alkaen Paimiossa asuva Taisto Nuutinen. Nuutinen siirtyi vuodenvaihteessa uuteen virkaansa Kaarinan kaupungin tilakeskuksen päällikön tehtävistä.

– Luvassa on paljon tehtävää, sellaisiakin asioita, joita on jäänyt keskeneräisiksi viransijaisuuksien aikana. Käsittääkseni Sauvossa on nyt sellainen harvinainen tilanne, että toimihenkilöpuolella on pitkästä aikaa täysmiehitys, hän toteaa.

Nuutinen suhtautuu mielenkiinnolla tuleviin haasteisiin työtehtävissään.

– Sauvossa kiinteistöihin liittyvät asiat ovat ensisijaisesti tapetilla. Lisäksi on budjettiin merkittyjä katujen peruskorjaustöitä keskustan kaava-alueilla sekä muutama viemäröintiprojekti Lautkankareen alueella, Nuutinen listaa esimerkkeinä.

– Muina kohteina ovat esimerkiksi Miinantupa, jolle on varattu suunnittelumäärärahaa tälle vuodelle 30 000 euroa, ja Sarapiston sauna, jonka korjaukseen on varattu 15 000 euroa kuluvalle suunnitelmavuodelle, lisää Nuutinen.

Tammikuun loppupuolella tuore tekninen johtaja osallistuu koulukeskuksen alakouluhankkeen suunnitteluryhmän ensimmäiseen kokoukseen.

– Kustannusarvion tarkistuksesta ja hankkeen raamien suunnittelusta päästään kevään edetessä siihen pisteeseen, että luottamushenkilöt päättävät onko kannattavampaa korjata vanhaa vai rakentaa uutta, Nuutinen kertoo.

Sauvo on naapurikaupungissa asuvalle Nuutiselle tullut entuudestaan tutuksi pyöräilymaastoistaan.

– Aiemmin olen satunnaisesti vapaa-aikanani suunnannut pyöräilyretkiäni kunnan alueelle, Nuutinen sanoo.

Hän odottaa pääsevänsä sisälle Sauvoon myös työpaikkana melko vaivattomasti.

– Sauvo on Kaarinaan verrattuna erilainen työkunta, kokoluokaltaan aivan eri mittasuhteessa. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta pienemmän kunnan eduksi täytyy mainita nopeasti tutuksi tuleva henkilöstö.

Haastetta Nuutisen mukaan aiheuttaa jonkun verran se, että teknisen toimen kesällä käyttöön saamat väistötilat ovat kaukana muista kunnan hallinnonaloista.

– Toivottavaa olisi löytää pysyvämpiä ratkaisuja hallinnonalojen sijoittamiselle, jotta keskustelu niiden välillä sujuisi entistäkin paremmin, hän toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy