RAISIO. Raision seurakunta avaa maaliskuun alussa uuden toimipisteen Myllyn kauppakeskukseen. Uudella toimintamuodolla vastataan toiveeseen siitä, että seurakunta voisi olla entistä lähempänä ihmisiä ja heidän arkeaan ja näkyvillä siellä missä muutenkin liikutaan ja vietetään aikaa.

– Läsnäolo kauppakeskus Myllyssä on Raision seurakunnalle uusi toimintamuoto, joka vielä hakee muotoaan, ja jota lähdetään kehittämään saatujen kokemusten, toiveiden ja ideoiden pohjalta. Tarkoituksena on kuitenkin luoda paikka, jossa on helppo pistäytyä ja tutustua seurakunnan tarjoamiin palveluihin, hakea tietoa toiminnasta, osallistua ohjelmahetkiin, tavata seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia tai vain istahtaa levähtämään hetkeksi kauppakeskuksen vilinän keskeltä. Suunnitteilla on myös muun muassa puuhahetkiä lapsille ja musiikkihetkiä, kertoo seurakunnan tiedottaja Anne-Sophie Kajander.

Seurakunta pyrkii pitämään tilan avoinna Myllyn aukioloaikoina, minkä toteutumiseksi kutsutaan seurakunnan omien työntekijöiden lisäksi mukaan myös vapaaehtoisia seurakuntalaisia päivystämään ja osallistumaan tähän uuteen toimintamuotoon.

Myllystä varattua tilaa kunnostetaan seurakunnan käyttöön sopivaksi helmikuun aikana ja ovet yleisölle on tarkoitus avata maaliskuun alussa.

Raision seurakunta on aiemminkin tullut ulos perinteisistä tiloistaan muun muassa avaamalla Raision keskustaan tänä vuonna 25 vuottaan juhlivan Tasalan Kamarin, joka monipuolisine toimintoineen on vakiinnuttanut paikkansa vapaaehtoistyöntekijöiden voimin ylläpidettynä kahvilana ja kohtaamispaikkana. Tasalan Kamari on hiljattain myös laajennettu ja uudistettu paremmin tämän päivän tarpeita ja kasvaneita kävijämääriä vastaavaksi.