Loimu palasi tahmeasti pitkältä tauolta

RAISIO. Raision Loimun kuukauden mittainen joulutauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyi lauantaina 13. tammikuuta Kokkolassa. Vierailijoiden peli ei ollut uomissaan pitkän tauon jälkeen ja Tiikerit piti kaikki sarjapisteet Kokkolassa puhtaalla 3–0 (25–18, 25–20, 25–17) voitolla.

Kahden ensimmäisen erän aikana Loimu johti ottelua vain yhden pallon ajan, kun toisen erän ensimmäinen piste tuli vierailijoille. Muutoin kotijoukkue oli parketilla niskan päällä. Kolmatta erää Loimu johti tilanteeseen 8–9 asti, mutta kotijoukkueen noustua siitä 14–9 johtoon, ei vierailta löytynyt enää aseita venyttää ottelun käsikirjoitusta kolmatta erää pidemmälle.

Ottelun avaimet oli Tiikereiden hyvin toiminut syöttö ja Loimun alusta asti takkuillut vastaanotto. Loimun passarit Scott Fifer ja Tomi Saarinen joutuivat rakentelemaan joukkueensa hyökkäyspeliä heikoista lähtökohdista, kun hihaosasto ei toiminut toivotulla tavalla. Ottelun paras pistemies oli Tiikereihin kesken kauden liittynyt ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 22 pistettä tehoin +11. Häntä tukivat erinomaisesti yleispelaaja Lauri Jylhä (15, +12) ja keskitorjuja Simon Hone (10, +10). Loimulaisista eniten pisteitä tehtaili hakkuri Gino Naarden (14, +8). Keskitorjujista Honen tavoin Trent O’Dean (9, +9) iltapuhde oli virheetön. O’Deakaan ei ollut hyökkäyksessä terävimmillään, mutta otti  5 torjuntapistettä kolmeen erään.

– Meidän peli oli tauon jälkeen melkoista vuoristorataa. Gustavsson sytytti tänään Tiikerit liekkeihin, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten ottelun jälkeen.

 Jani Nieminen