Raision Jumpparien juhlanäytöksissä oli reilua, reipasta ja riemukasta menoa

Telinevoimistelu on yksi RaJu:n historian perinteikkäimpiä lajeja, joten tietenkin näytöksessä nähtiin myös telinevoimistelua.

Reilun, reippaan ja riemukkaan menon lisäksi itkua, naurua ja kunnioituksen aikaansaamia hiljaisia hetkiä. Kaikkia näitä oli tarjolla Raision Jumpparien lauantaisissa 30-vuotisjuhlanäytöksissä, joissa kunnioitettiin seuran historiaa ja toiminnan aikoinaan mahdollistaneita seuran perustajajäseniä sekä kunniajäseniä.

RAISIO. Harvoin on voimisteluseuran näytöksessä niin vahva kunnioituksen täyttämä tunnelma, kuin oli lauantaina 25. marraskuuta Kerttulan liikuntahallissa. Raision Jumpparien (RaJu) puheenjohtajuudesta luopuva, kahdeksan vuotta seuraa luotsannut Tuuli Salospohja oli syystäkin liikuttunut vielä kunnialla läpi vietyjen näytösten jälkeenkin.

– Tässä seurassa on alusta lähtien tehty asioita syvältä sydämestä. Minulle on ollut kunnia-asia olla tämän seuran puheenjohtaja, etenkin, kun isäni ja äitini olivat 30 vuotta sitten mukana seuraa perustamassa ja toimintaa aloittamassa, kertoo Salospohja.

Juhlanäytöksen aluksi RaJun pikkuiset jumpparit kukittivat seuran perustaja- ja kunniajäseniä.

– Oli upeaa saada niin monta perustajajäsentä mukaan juhlanäytökseen. Se lisäsi juhlan arvokkuutta, Salospohja sanoo.

Juhlanäytöksen teema oli historiallinen, kuinkas muutenkaan. Näytöksen aikana luotiin katsaus niin Raision Jumpparien kuin Raision kaupunginkin historiaan. Mukana oli toki myös nykyaikaa, esimerkiksi vielä varsin tuoreen lajin parkourin kautta.

RaJu:n lajivalikoima on todella laaja. Seurassa voi harrastaa perinteisten teline-, joukkue- ja rytmisen voimistelun lisäksi jo mainittua parkouria sekä muun muassa aerobicia, tanssia, balettia, joogaa, kahvakuulaharjoittelua… Listaa voisi jatkaa ties kuinka pitkään. Eipä ihme, että yli 900 lasta, nuorta ja aikuista on löytänyt seuran tarjonnasta oman harrastuksensa.

– Olemme Raision suurin urheiluseura, toteaa Tuuli Salospohja perusteltua ylpeyttä tuntien.

Mutta Salospohja ei ylpeile omalla osaamisellaan – vaikka syytäkin olisi, sillä entisen arvokisatason kilpaurheilijan puheenjohtajuuden aikana jäsenmäärä on kasvanut noin 500:sta nykyiseen yli 900:ään – vaan pikemminkin hän nostaa jalustalle seuran kivijalan: osaavat ja aktiiviset ohjaajat.

– Meillä kaikki harrastajat ovat tasa-arvoisia, ja sen on taitavien ohjaajiemme ja valmentajiemme ansiota. Ja edelleen, kuka tahansa voi harrastaa haluamallaan tasolla, ja sekin johtuu ohjaajien ammattitaidosta ja hyvästä asenteesta. Seuran toiminta on todellakin hyvässä jamassa, kiittelee Salospohja lukuisia seura-aktiiveja.

Raision Jumpparit saa uuden puheenjohtajansa torstaina 30. marraskuuta. Johtokunta esittää seuran syyskokoukselle, että puheenjohtajaksi valitaan Teija Koskinen. Salospohja liputtaa täysillä Koskisen valinnan puolesta.

– Teijalla on pitkä kokemus henkilöstöjohtamisesta, ja hän on ollut lähes 30 vuotta mukana Raision Jumpparien toiminnassa. Olen aivan varma, että Teijasta tulee hyvä puheenjohtaja. Hän on ihminen, joka ei pelkää sitoutumista eikä muutosta – sillä urheiluseurankin pitää uudistua, paikoilleen ei saa jäädä polkemaan, kehaisee Salospohja todennäköistä seuraajaansa.

Aerobic on lähes aina ollut RaJu:n lajivalikoimassa todella suosittu ja myös menestyksekäs laji.
Fedea-ryhmä esitti perinteitä kunnioittaen vanhan kunnon ”Raision Tytöt” -ohjelman.
Yhteistyöseura Turun Liikuntaseuran Nanaka Takegata ihastutti yleisöä rytmisen voimistelun taidonnäytteellään.

Marko Vuosjoki