Naantalilaista muotoilua näyttävästi esillä Yhdysvalloissa

NAANTALI. Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Perhoskeitaan muotoilija on naantalilainen Miia Liesegang. Westfield Winter Wonderland featuring Finland Under the Dome –näyttelyssä mukana ovat lisäksi muun muassa Marimekko, Balmuir, Minna Parikka, Finlayson, Framery ja IvanaHelsinki. Näyttelyn on kuratoinut tunnettu designalan vaikuttaja Mikel Rosen, joka on muun muassa perustanut Lontoon Muotiviikot.

Näyttely on avoinna yleisölle joulusesonkiaikaan 24.12. asti ja se järjestetään Westfield San Francisco Centre -ostoskeskuksessa. Käynnistyvä näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa tunnettuuttaan Piilaaksossa.

– Näkyvyyden saaminen näyttelyssä on oiva tapa testata tulevia markkinoita ja saada palautetta, toteaa Belightful Designin myyntijohtaja Taina Tallala.

Menestyminen edellyttää kansainvälisten markkinoiden tarkkaa tutkimista ja uudenlaista itsevarmuutta.

– Oikea asenne ja luottamus omaan tekemiseen ovat ratkaisevan tärkeitä maailmalla menestymisessä, Rosen korostaa.

Finland Under the Dome -näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Team Finland –verkostoon kuuluvat Tekes ja Finpron Lifestyle Finland -ohjelma yhdessä kansainvälisten asiantuntijoidensa kanssa.

Belightful Design on suomalainen, ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa ulkotiloihin houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla nauttia perhosten kauneudesta. Perhoskeidas tukee osaltaan perhosten elinolosuhteita, jotka kapenevat jatkuvasti. Viimeisen 25:n vuoden aikana Euroopan perhoskanta on vähentynyt puolella.

– Haluamme tarjota ihmisille helpon ja visuaalisen tavan elämyksiin ja mahdollisuuden tukea luontoa uudenlaisella tavalla, kertoo toimitusjohtaja ja Perhoskeitaan muotoilija Miia Liesegang.

Kansainvälisillä markkinoilla perhosia tuetaan ruokinnalla ja erilaisia ruokintalaitteita on tarjolla useita.

– Perhoskeitaamme erottuu muotoilullaan, suljetumpi muoto mahdollistaa ruokailun vain perhosille ja nektari ei haihdu liian nopeasti, lisää Liesegang.

Lisäksi Perhoskeidas on markkinoiden ainut ekomateriaalista valmistettu tuote, se ei sisällä lainkaan uusiutumatonta öljyä.

Belightful Perhoskeidas lanseerattiin tänä keväänä ja on valittu ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Chelsean puutarhanäyttelyyn osana Nigel Dunnettin suunnittelemaa “RHS Greening Grey Britain”-puutarhaa. Lisäksi Perhoskeidas on palkittu pohjoismaiden suurimmilla sisustusmessuilla Formexissa parhaana kestävän kehityksen liikeideana.