Loimu sai kaupungilta lisäaikaa vuokrarästiensä hoitamiseen

RAISIO. Raision kaupunginhallitus on myöntänyt Raision Loimulle lisäaikaa vuokrarästien hoitamiseksi. Kaupunginjohtaja Ari Korhonen esitti maanantaina 18. joulukuuta kokoontuneelle kaupunginhallitukselle, että Loimun velkoja kaupungille kuitataan 15 000 euron avustuksensa sillä ehdolla, että tältä vuodelta kertyneet 9 000 euron salivuokrarästit maksetaan ja tilinpäätös toimitetaan kaupungille vuoden loppuun mennessä. Loimu pyysi maksuaikaa helmikuulle asti ja pyyntö hyväksyttiin hallituksessa äänestyksen jälkeen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorisen mukaan asiasta puhuttiin hallituksessa pitkään.

– Tahtotila kaupungissa on se, että Loimua tuetaan, mutta heillä on myös velvoitteensa. Jonkinlainen ryhtiliike tarvitaan kaupungin suuntaan. Heidän tulee toimittaa ajoissa tilinpäätökset ja maksaa salivuokransa. Henki keskustelussa oli koko ajan positiivinen, mutta asiasta kuitenkin äänestettiin, Vuorinen kertoo.

15 000 euron avustuksella kuitataan Loimun kaupungilta vuonna 2012 ottamaa lainaa. Vuonna 2012 Loimun velkoja järjesteltiin uudelleen siten, että kaupunki maksoi takaajan ominaisuudessa pois Loimu ry:n lainan, josta muodostettiin velkakirja Raision Loimu ry:n ja kaupungin välille. Maksusuunnitelmassa on sovittu, että lainaa kuitataan kaupungin myöntämillä avustuksilla, joiden suuruus riippuu valtuuston tarkoitukseen varaamasta talousarvion määrärahasta sekä kaupunginhallituksen avustuspäätöksestä.

Raision Loimu ry on perustettu vuonna 1958. Se on yksi Suomen suurimmista lentopallon erikoisseuroista. Lentopalloa on Loimussa pelattu ylimmällä kansallisella sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 1977 alkaen.

Janica Vilen