Loimu jäi pisteittä pohjoisessa

LENTOPALLO. Loimu matkusti viikonloppuna halki keskiviikkona 100-vuotta täyttävän Suomen pelaten samalla kaksi Mestaruusliiga-ottelua. Raisiolaisten pistepussi ei näissä otteluissa karttunut, kun lauantain Etta-tappion jälkeen vierailijat jäivät sunnuntaina Rovaniemellä erävoitoitta Team Lakkapään vieraana. Loimustakin tuttu valmentaja Henri Tuomi on saanut Lakkapään vahvaan pelivireeseen ja Loimukin oli sunnuntaina täysin vastaantulija, kun isännät rynnistivät varsin nopeaan voittoon lukemin 3–0 (25–11, 25–18, 25–16).

Loimun päävalmentaja Christophe Achten palautti lauantain jälkeen sunnuntaina avausseitsikkonsa normaaliin muotoonsa, kun Gino Naarden otti paikkansa hakkurina Karri Sihvosen sijaan. Avauserässä Naarden hävisi hakkureiden välisen taistelun 2–10, kun isäntien virkaveli Casey Schouten otti heti kättelyssä joukkueensa harteilleen. Vierailijoista pitkän matkustamisen jälkeen terävimmin aloitti Verneri Vetriö, joka teki viisi pistettä avauserään. Avauserän lopulla Loimu haki rytmimuutosta tuplavaihdolla, kun Tomi Saarinen tuli vaihdosta passariksi ja Karri Sihvonen hakkuriksi.

Toiseen erään Loimu lähti jälleen niin sanotulla normaalilla kokoonpanollaan, mutta otteet kentällä eivät parantuneet. Lakkapää oli koko erän kuskin paikalla ja Loimu tyytyi viikonlopun teemaan sopien matkustajan rooliin. Erän puolivälissä Loimu nousi vielä tilanteeseen 16–14, mutta sen jälkeen vietettiin Loimun aikalisää tilanteessa 20–14, kun vieraat tekivät putkeen hyökkäys-, vastaanotto-, torjunta- ja passivirheen.

Kolmanteen erään Loimun kuusikkoon jäi toisen erän lopussa Ossi Rumpusen tilalle kentälle tullut Tuomas Siirilä. Kotijoukkueen tahtipuikkoa heilutti kolmannessakin erässä hakkuri Schouten. Kolmas erä ja koko ottelu päättyi tylyin 25–16 lukemin passari Scott Fiferin puolustusvirheeseen.

Ottelun paras pistemies oli Casey Schouten, joka teki 22 pistettä tehoin +17. Keskipelaaja Robert Walsh pelasi virheettömän ottelun tehden 9 pistettä. Loimulaisista parhaan pistesaaliin kokosi Naarden (13 pistettä). Toiseksi eniten pisteitä teki Vetriö (10 pistettä). Kahden vahvan torjuntajoukkueen kohtaamisesta ei muodostunut odotettua torjuntanäytöstä, kun molemmat jäivät vaatimattomaan kolmeen torjuntapisteeseen. Mestaruusliigan torjuntapörssiä ylivoimaisesti johtava Tuomas Koppanenkin sai saalistettua vain kaksi torjuntapistettä.

Loimun ottelut jatkuvat sunnuntaina kotiottelulla Mestareiden liigan urakkansa tiistaina aloittavaa VaLePaa vastaan.