Hurrikaani voitti Siljan maljan Loimun nenän edestä

LENTOPALLO. Kauden kolmas paikallispeli Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan välillä ei noussut lauantaina 16. joulukuuta suurten klassikoiden joukkoon. Loimu pystyi haastamaan Hurrikaanin vain kolmannessa erässä ja muissa isännät määräsivät sekä tahdin että suunnan. Voiton varmistanut ero oli lentopallo-ottelulle hyvin perinteiseen tapaan syöttö-vastaanotto-pelaamisessa. Hurrikaani oli näissä molemmissa vieraita edellä ja juhli näin ollen myös hyökkäysrintamalla.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3–1 (25–18, 25–18, 19–25, 25–12). Täyden pistepotin lisäksi Hurrikaani vei näin ollen nimiinsä Varsinais-Suomen herruuden, eli Siljan maljan. Kiertopalkinnon lisäksi tämä tarkoittaa loimaalaisille Silja Linen tarjoamaa kauden päätösristeilyä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää alkoivat tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkueen muutaman pisteen johtoasema kasvoi tavoittamattomaksi erän puolivälin jälkeen. Pitkällä erätauolla tapahtui lentopallo-otteluille klassinen voimasuhteiden muutos, kun Loimun päävalmentaja Christophe Achtenin motivaatiopuhe kopissa herätti joukkueen taisteluun. Vieraiden voitokas vire ei kuitenkaan kestänyt enää neljänteen erään, vaan vastaanoton murennuttua isännät kuittasivat neljännestä erästä helpon voiton. Loimun vastaanoton vaikeuksista kertoo karua kieltään kotijoukkueen seitsemän ässäsyöttöä yhteen erään.

– Hurrikaani oli tänään parempi. Kirill Borichev oli valopilkkumme pelissämme. Nyt meidän täytyy sitten uida Tukholmaan kauden jälkeen, viittasi Achten Siljan maljan pääpalkinnon luisumiseen käsistä.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen, joka teki 21 pistettä. Loimun virkaveli Gino Naarden teki yhden pisteen vähemmän. Tasaisen hyvin pelanneesta Hurrikaanista hyvät pistesaldot kokosivat myös Tom Douglas-Powell (14) ja Matti Oivanen (13). Torjunnat Loimu voitti 12-10 ja liigan torjuntapörssin kärkimies Tuomas Koppanen nappasi näistä kolme. Loimulaisista vaihdosta irti päässyt Kirill Borichev palkittiin kolmannen erän avainhahmon roolistaan yhdellä LähiTapiolan pisteellä.