Herkut ja koristeet kävivät kaupaksi Raision joulunavauksessa

Joulutorilla paikalliset koululuokat, käsityöläiset, yhdistykset ja yritykset pääsivät myymään tuotteitaan. Kuva: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raision joulun 30. marraskuuta avannut joulutori täyttyi myyntikojuista, joita oli torin lisäksi pystytetty myös entisiin Raision Akvaarion tiloihin. Tapahtuman ohjelmassa oli Friisilän koulun musiikkiluokkien ja Raision Pyryjen esiintymiset sekä yhteislaulua kauneimpien joululaulujen parissa.

Tapahtuman alkumetreillä Raisiokeskuksen kauppiasyhdistyksen varapuheenjohtaja Mirva Nummelin toivotti markkinaväen tervetulleeksi ja kehotti löytämään rauhan kiireisen joulunajan keskellä.

Myyntikojut notkuivat monipuolisesta valikoimasta jouluisia herkkuja ja sisustustuotteita. Eräs paikalle tulleista raisiolaisista käsityöharrastajista oli Leena Juhala, joka myi itse valmistamiaan havukransseja.

– Olen kyllä käynyt aiemmin Raision toritapahtumissa, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa myyjänä joulutorilla. Idean sain kranssien tekoon pihallani kasvaneesta kuusesta, jonka halusin kaataa. Näin sain hyödynnettyä sen oksat ihanasti tuoksuviin koristeisiin, Juhala esittelee.

Raision joulunavaus houkutteli väkeä myös naapurikaupungista. Naantalilainen Tanja Georgiev myi tyttärensä Auroran kanssa Sydänsurujen kakkua.

– Omalta äidiltäni oppimani ohjeen mukaan valmistamme nyt tyttäreni kanssa Sydänsurujen kakkuja joulumyyjäisiin. Olemme oikeita jauhopeukaloita molemmat, vaikka Auroran lempihommaa on vielä taikinan maistelu, Georgiev toteaa.

– Lempiherkkuihini lukeutuva Sydänsurujen kakku toimii oivana vaihteluna perinteisemmälle maustekakulle, vaikka mausteita tähänkin versioon tulee, lisää Georgiev.

Juontaja Reija Kortet viihdytti jouluisella musiikilla. Illan hämärtyessä tervehdyksensä tapahtumaan toivat kaupungin ja seurakunnan edustajat.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Katso kuvagalleria alta: